Subaru Impreza WRC (Swedish Rally '00) Holowczyc 1:24 Tamiya

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Subaru Impreza WRC (Swedish Rally '00) Holowczyc 1:24 Tamiya

Postprzez szpaku86 » czwartek, 9 lutego 2012, 17:05

Witam ponownie

Na Wasza prozbe prezentuje model ukonczony poczatkiem zeszlego roku ktorego realizacja zajela mi dwa i pol miesiaca.

Dobrze znana Subarka jednego z najleprzych Polskich kierowcow rajdowych: Krzysztofa Holowczyca.
Model zbudowany na podwoziu z Rajdu Safari, karoseria oraz halogeny z modelu 99, felgi ze starszej subarki wrx. Opony pochodza z galanta z Rajdu Szwecji (w odroznieniu od opon szutrowych te sa wyzsze i wezsze).
Do felg nalezalo dorobic dystansy gdyz wpadaly one za gleboko w nadkola i haczyly o zaciski tarczy. Zmienilem rowniez chlodnice jak i dolozylem oslone na chlodnice.
We wnetrzu dolorzone pasy oraz kamera. Kalkomania studia 27 moim zdaniem srednij jakosci i mimo zmiekczaczy nie latwo bylo dopasowac naklejki...
Tyle z mojej strony a ocene pozostawiam Wam !

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Srodek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I na koniec :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 12 lutego 2012, 15:47 przez szpaku86, łącznie edytowano 1 raz
szpaku86

Reklama

Re: Subaru Impreza WRC (Swedish Rally '00) Holowczyc/Fortin

Postprzez WestBikers » czwartek, 9 lutego 2012, 17:56

Podobnie jak Porsche, ten model również prezentuję się bardzo dobrze. Mógłbyś jednak popracować trochę nad zdjęciami, jeśli zamierzasz przedstawiać swoje warsztaty i galerię końcowe na forum, musisz zaopatrzyć się w lepsze oświetlenie, bo to podstawa, dzięki temu model można przedstawić jeszcze lepiej.
Wracając do samego modelu, tutaj bezbarwny nie prezentuje się już tak dobrze jak w Porsche, przyczepiłbym się też do przednich i tylnych lamp - nie wyglądają moim zdaniem zbyt realistycznie.
WestBikers

Postprzez szpaku86 » czwartek, 9 lutego 2012, 18:20

Jak juz pisalem na wstepie model zbudowany zostal poczatkiem zeszlego roku a od tego czasu zmienilem wiele technik i sposobow modelowania, jak chocby malowania karoseri. Nad zdjeciami popracuje a puki co wrzucam to co mam bo podobnie jak i model zdjecia maja juz rok... W najblizszym czasie postaram sie dodac jeszcze kilka galeri ale chwilowo nie mam czasu na powtarzanie sesji zdjeciowych.
Moglbys cos wiecej napisac o lampach bo Ja osobiscie nie mam sobie raczej nic do zarzucenia.
szpaku86

Postprzez zmorka » czwartek, 9 lutego 2012, 18:48

Najpiękniejsze czasy i najładniejsze fury, ładny modelik, może coś jeszcze chcesz nam pokazać :?: :)
zmorka

Postprzez wuen » czwartek, 9 lutego 2012, 18:59

1. tutoriale na temat fotografowania modeli:
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=48&t=385
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=48&t=387
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=48&t=395
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=48&t=396
2. zdjęcia są "prawie OK" - zabrakło minimalnej ingerencji - pozwoliłem sobie na takową za pomocą prostego programu Picasa - funkcje "Automatyczny kolor" i "Automatyczny kontrast" dały takie efekty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
- dodatkowo skadrowałem odcinając nadmiar tła i mamy:
Obrazek
człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Postprzez szpaku86 » czwartek, 9 lutego 2012, 19:07

Calkiem ciekawy efekt musze przyznac...
Nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi w pelni sie zgadzam gdyz dzisiejsze WRC to dla mnie dno.
Za chwile pozwole sobie dodac jeszcze jedna galerie.
szpaku86

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli