Na początek takie małe zagajenie: Nie planowałem wystartować w tym konkursie, wiadomo, 3 klasa gimnazjum więc czasu mało, umiejętności jeszcze nie te... ale podglądając dotychczasowe warsztaty, oraz spoglądając na nowiutkiego Jagdtigera leżącego w szafce naszedł mnie pomysł 'Dlaczego nie?' . Mimo wszystko, konkurs to moim zdaniem dobra okazja na 'podszkolenie się'. Co więcej rozpoczynam właśnie swoją pierwszą relacje warsztatową . Co z tego wyniknie? Zobaczymy
Na tym zestawie będę się opierał, co prawda nie jest idealny( są niezgodności o których później) ale na pewno jeden z lepszych: zobaczcie na mały inboxik:

Gąski jak to Dragon : bardzo ładne. Fajnie że nie trzeba ich sklejać z pojedyńczych ogniwek, co dla początkującego modelarza jakim jestem stanowi pewien kłopot.

Błotniki : szkoda że dali w całości, nie jako pojedyńcze segmenty, w dodatku są trochę zbyt grube: troche pracy skalpelem i pilnikiem i będziemy mieli ładnie, cieniutki pojedyńcze segmenty.

Nadbudówka świetna, nic dodać nić ująć, jedyne co do poprawienia to zaczepy na zapasowe ogniwa,nie dość że grube to powinny mieć jeszcze zagięcia w górę, mam zamiar je zciąć i zrobić od nowa z blaszki.
Powinny wyglądać o tak:

przedział silnikowy: tutaj prawdopodobnie nic dodawać nie będe.

Koła : tutaj też wszystko wydaje się być ok.

Dodatkowe akcesoria, zapomniałem jeszcze sfotografować jednej ramki ale to potem.
Malowanie: nie mam jakiegoś konkretnego pomysłu , prawdopodobnie będzie to dwubarwny, zielono piaskowy kamuflaż z ostrymi przejściami, coś w tym stylu:

http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=17&t=10695
Tutaj nasuwa mi się pierwsze pytanie: czy ma ktoś może linki do poradników apropo Color Modulation z kamuflażem? bo zupełnie nie wiem jak się za to zabrać.
Na dzisiaj to by było na tyle.
pozdrawiam
Fazzi