[G]Mercedes-Benz SLS /Revell + HD 1:24/

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

[G]Mercedes-Benz SLS /Revell + HD 1:24/

Postprzez portalus » niedziela, 12 lutego 2012, 21:32

Komentujcie, krytykujcie - jak dojadę na żywo zobaczycie w Bytomiu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
portalus

Reklama

modele polskich samolotów

Re: [G]Mercedes-Benz SLS /Revell + HD 1:24/

Postprzez zmorka » niedziela, 12 lutego 2012, 21:42

Model, galeria, zdjęcia - rewelacja, można wstawić do katalogu mercedesa i pewnie nikt by się nie zorientował że to "tylko" model, gratuluję tak pięknego wykonania i profesjonalnej sesji fotograficznej, wszystko na najwyższym poziomie.
zmorka

Postprzez krzysiekg » niedziela, 12 lutego 2012, 22:03

Nawet nie wiem co napisać, aby w pełni oddać to co czuję widząc to wykonanie. Mistrzostwo!! Dzieło sztuki!!
To już trzeci model Revella (po Sauberze F1 i R8), którego jestem posiadaczem tylko dzięki Twoim warsztatom i galeriom.

Jeszcze raz gratuluje super modelu!

Krzysiek
krzysiekg

Postprzez Korowiow » niedziela, 12 lutego 2012, 22:05

Piękny model, piękne zdjęcia. A jak pomyślę o tych blaszkach co ma w środku to ręce same składają się do oklasków.
Gratuluję.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez daddycustomizer » niedziela, 12 lutego 2012, 22:10

Myślę to samo co koledzy wyżej. Dyskutował bym trochę o tych oponach, które revell w serii supersamochodów robi jak do terenówek, ale nie bardzo ma to znaczenie przy całokształcie.Szczerze jestem zaskoczony po tym co zobaczyłem, ile da się 'wycisnąć' z modelu tej firmy.Opłacało trudzić się przy przewodach przy silniku, na pewno dużo lepszy efekt niż przy tamtych które widzieliśmy w warsztacie. Gratuluje modelu, świetna budowa.
daddycustomizer

Postprzez Sanders » niedziela, 12 lutego 2012, 22:13

Jestem Ci wdzięczna za szczegółowe prowadzenie warsztatu, mam nadzieję, że sporo się dzięki temu nauczyłam.
Mój SLS czeka na swoją kolej. Jednak mam jedno pytanie- dlaczego nie wykonałeś uszczelek w drzwiach i analogicznie w karoserii? Czy to było zamierzone działanie?
Rysunki, obrazy, prace na zamówienie
http://www.sandersk.deviantart.com
Sanders

Postprzez Macio4ever » niedziela, 12 lutego 2012, 23:08

Bardzo ładny model, czysto i precyzyjnie wykonany. Polerka od strony połysku robi wrażenie, a dobór koloru jest świetny.
Moim zdaniem, jest to jedno z najbardziej udanych aut sportowych ostatnich lat od strony stylistycznej, co dodatkowo sprawia, że model jest bardzo atrakcyjny. GRATULACJE!

Trudno o jakieś grube uwagi przy tym modelu. Jednak przy tak wyśrubowanym poziomie mam pytanie/uwagę - czy to zasługa zestawu, czy mi się zdaje, że powierzchnia zamkniętych drzwi nie licuje idealnie z dachem? Czy może jest to kwestia 2K, który ma tendencję do budowy grubszej warstwy przy krawędziach (co jest chyba nie do uniknięcia)?

Tak czy inaczej obstawiam wróżnienie w PCO ;o) nie wspominając o tym, że będzie błyszczał w kolekcji.

Chętnie popatrzyłbym na więcej zbliżeń całego modelu ale wściubię nos w Bytomiu :D
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez cayman » poniedziałek, 13 lutego 2012, 00:50

Co tu gadać, krytykować. Można tylko pocmokać i pozazdrościć, jak się widzi nówkę odebraną z salonu.
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Postprzez powerpablo » poniedziałek, 13 lutego 2012, 07:43

W końcu ...długo wypatrywana galeria modelu...i jest.
Cieszy moje oczy, a zachwyt jest ogromny zwłaszcza 3 zdjęcie od góry po prostu rewelacja.
Wielkie dzięki za złożenie zestawu Revella - teraz i ja sobie mogę takiego zafundować :P

Piękny model a klasa światowa bez dwóch zdań.
Gratuluję.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez Mr_Benz » poniedziałek, 13 lutego 2012, 12:47

eeeeeeeeee, aaaaaaaaaaaa, eeeeeeeeeeeeeee...
(odjęło mi mowę na chwilę) :-o
yyyyyyyyyyyyyyy....

A na poważnie - kawał dobrej roboty. Jako Mr_Benz jestem zachwycony bo po pierwsze to model Mercedes-Benz, a po drugie to jest genialny i naprawdę bardzo bardzo ładny. Podziwiam kunszt i staranne przemyślane wykończenie bo ja to jeszcze długo długo się będę uczył żeby osiągnąć taki poziom. A do tego ten piękny kolor nadwozia.

Sumowałeś może całkowitą ilość roboczo-godzin dla tego SLS'a ? Ja tak z ciekawości pytam, ponieważ mi czasem nałożenie i dopasowanie jakiś kalek zajmuje dwie godziny na małych elementach, albo jakieś koszmarne maskowanie podwozia fujimi.... też można to liczyć w godzinach.
I tak się zastanawiam, czy to ja jestem taki wolny czy to naprawdę tyle czasu zajmuje.
.
Obrazek
MERCEDES SLK 230 AMG /FUJIMI 1:24/
Mr_Benz

Postprzez portalus » wtorek, 14 lutego 2012, 21:44

No to po kolei.
Gdzieś już napisałem, że ten model ma potencjał.
Parę rzeczy jest ewidentnie do poprawienia i kilku brakuje.
Poprawił bym malowanie felg - zbyt mała różnica w kolorach, brakuje wyświetlaczy Parktronica na podszybiu z przodu i półce z tyłu - takie wąskie łezki (na koniec mi się już nie chciało). Trochę inaczej bym też wykończył wydechy.
Co do drzwi to:
1. Od początku linia tylny słupek-dach nie chciała się zgrać idealnie - po lakierze stało się to jeszcze bardziej zauważalne. Poprawienie tego to trochę gimnastyki ale myślę, że do zrobienia.
2. Nie miałem pomysłu na szybkie i proste wymalowanie usczelek to odpuściłem robienie tego z ręki.
3. Brakuje jeszcze takich okrągłych czerwonych i białych nalepek-odblasków - mam zamiar to uzupełnić z kalki i BMF.
4. Robiąc drzwi otwarte na stałe jak np wuen planuje to można się pokusić dorobienie sztyftów w skrzydłach oraz zaczepu zamka na progu.
Ile mi to zabrało czasu - nie liczyłem ale sporo - teraz sobie to tak z grubsza spisuję w 722GT.
Kolejny model z Revella jaki mi chodzi po głowie to cos z zalegających DTMów ale kolejka na to jest długa.
Pojawiła się zapowiedź fajnej wersji ze ScaleAuto:
http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=1050001
portalus

Postprzez spiton » środa, 15 lutego 2012, 11:31

O w mordę, ale foty !!
Piękne są te wszystkie bliki na tej nieskazitelnej czerwonej powierzchni.
spiton

Postprzez portalus » środa, 15 lutego 2012, 18:10

Właśnie wyciągnięcie tych linii odbić na połysku zajęło mi najwięcej czasu.
Podglądałem w sieci jak się fotografuje prawdziwe samochody i niektóre kadry zapożyczyłem z fabrycznego katalogu SLSa.
Kiedyś jak robiłem zdjęcia samochodu w metaliku to wyszedł jakby był matowy - nie mogłem chwycić efektu połysku na nim.
Teraz chyba zaczynam czaić bazę o co w tym wszystkim chodzi.
portalus

Postprzez draz » środa, 15 lutego 2012, 19:28

Klasa sama w sobie, nie ma nawet co komentować, cud, miód i malina. Tyle.

Co do zdjęć, może jakoś w Bytomiu szkolenie małe uda się zrobic?
Bartosz Obara
Obrazek
draz

Ojciec chrzestny

Postprzez Piotr Kalinowski » środa, 15 lutego 2012, 20:56

Bardzo ładny model. Najbardziej podoba mi się wykończenie powierzchni karoserii.
Natomiast co do zdjęć można mieć kilka drobnych uwag, aby były jeszcze lepsze. Niektórym zdjęciom na białym tle brakuje konstrastu i ostrości. Natomiast zdjęcia na czarnym tle są ewidentnie niedoświetlone. Brakuje światła dopełniającego. Mimo, iż użyłeś jednakowego oświetlania w obydwu przypadkach, to trzeba pamiętać, że białe tło odbija światło i stąd wrażenie, że pierwsza seria zdjęć jest lepiej oświetlona.
Piotr Kalinowski

Następna strona

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli