I GMINNY KONKURS MODELARSKI w KOSZĘCINIE 16-17.03.2012r.

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

I GMINNY KONKURS MODELARSKI w KOSZĘCINIE 16-17.03.2012r.

Postprzez kobza_75 » czwartek, 16 lutego 2012, 22:56

Witam koleżanki i kolegów!
Miło mi przekazać informacje o właśnie zorganizowanym I GMINNYM KONKURSIE MODELARSKIM w KOSZĘCINIE. Z racji, że jest to pierwszy raz i budżet skromny to tylko taki jest podział klas, więc proszę Was o wyrozumiałość. Jak wypali pozytywnie to następny będzie lepszy. Głównym celem jest pokazanie naszego hobby jako ciekawej formy spędzenia wolnego czasu oraz zaprezentowania go mieszkańcom naszej gminy. Jak podano w regulaminie termin zgłoszenia 29.02.2012r. jest praktycznie nieprzekraczalny z powodu ilości miejsca na modele, mamy sale w Domu Kultury , ale jak się okaże za mała to się przeniesiemy do większej w inne miejsce. Kluby pragnące pokazać swój dorobek mile widziane tak samo jak handlowcy. Sponsora już mamy ale jak by się znaleźli kolejni to ich też z miłą chęcią przygarniemy.

Wszelkie pytania proszę kierować do mnie poprzez posta lub PW, ewentualnie Tel.
Krzysztof Koza 516-174-372 ps. Pracuje i nie zawsze jestem w stanie odebrać.

Obrazek

I GMINNY KONKURS MODELARSKI

pod honorowym patronatem Wójta Gminy Koszęcin

ORGANIZATOR:
DOM KULTURY w KOSZĘCINIE
KÓŁKO MODELARSKIE „BROŃ i BARWA”

TERMIN I MIEJSCE KONKURSU:
Dom Kultury w Koszęcinie Sala Konferencyjna
16-17 marzec 2012r.

PROGRAM KONKURSU:
16.03.2012r. Godz. 8.00-17.00 przyjmowanie modeli
godz. 12.00-20.00. Otwarcie wystawy dla zwiedzających

17.03.2012r. Godz. 10.00- Wystawa modeli dla zwiedzających
godz. 17.00. Zakończenie konkursu i ogłoszenie wyników

CEL KONKURSU:
Celem konkursu jest popularyzacja modelarstwa, zainteresowań technicznych i historycznych wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, promowanie aktywnej formy spędzania wolnego czasu oraz chęć zainteresowania społeczeństwa modelarstwem.

RODZAJ KONKURSU:
Konkurs ma charakter otwarty, mogą w nim uczestniczyć modelarze indywidualni i zrzeszeni w klubach i modelarniach; liczba i wiek uczestników jest nieograniczona.

GRUPY WIEKOWE:
Przewiduje się podział na grupy wiekowe:
M-młodzik - szkoła podstawowa
J- junior - gimnazjum do 18 lat
S – senior - powyżej 18 lat

OCENA MODELI:
Ocena zgłoszonych modeli w poszczególnych grupach rodzajowych, nastąpi tylko w przypadku zgłoszenia minimum trzech modeli, trzech różnych zawodników. W przypadku braku wymaganej ilości modeli, sędziowie mają prawo łączenia grup wiekowych ( tylko młodszej do starszej), zgłoszone do konkursu modele ocenia komisja konkursowa powołana przez organizatorów, decyzje komisji sędziowskiej są ostateczne i nie podlegają oprotestowaniu.

KLASY MODELI :
MODELE PLASTIKOWE :
Sp – samoloty, szybowce i śmigłowce w tym cywilne wszystkie skale, standard i otwarta.
Pp – pojazdy wojskowe, cywilne, motocykle i artyleria wszystkie skale, standard i otwarta.
Fp – figurki piesze, konne, popiersia i fantastyczne wszystkie skale.
Op – statki i okręty wszystkie skale, standard i otwarta.
Dp – dioramy i budowle wszystkie rodzaje i skale.
MODELE KARTONOWE :
Sk - samoloty, szybowce i śmigłowce w tym cywilne wszystkie skale, standard i otwarta.
Pk - pojazdy wojskowe, cywilne, motocykle i artyleria wszystkie skale, standard i otwarta.
Fk – figurki piesze, konne, popiersia i fantastyczne wszystkie skale.
Ok – statki i okręty wszystkie skale, standard i otwarta.
Dk – dioramy i budowle wszystkie rodzaje i skale.

W zależności od liczby modeli organizator dopuszcza możliwość łączenia lub rozdzielania klas startowych i kategorii wiekowych.

ZGŁOSZENIA MODELI:
Każdy z uczestników może zgłosić do konkursu dowolną ilość modeli. W klasyfikacji uwzględniany będzie najlepszy model danego uczestnika w danej klasie.
Ze względów organizacyjnych zawodnicy proszeni są o nadesłanie zgłoszenia do 29.02.2012r.
Podając następujące dane:
-imię i nazwisko
-grupę wiekową (młodzik – junior - senior)
-klasę startową oraz nazwę modelu / modeli
Zgłoszenia należy przesyłać do sekretariatu Domu Kultury im. W. Roździeńskiego w Koszęcinie:
ul. Sobieskiego 11a, 42-286 Koszęcin
lub na adres e-mail: kultura.koszecin@op.pl

W trakcie konkursu będzie wystawa pozakonkursowa dla wszystkich chcących pokazać swe modele a nie uczestniczących w konkursie, serdecznie zapraszamy.

NAGRODY:
W konkursie nagrodzone będą tylko miejsca od I do III w każdej klasie startowej i grupie wiekowej.

NAGRODY SPECJALNE :
W ramach konkursu zostanie rozegrana LIGA DAMSKA
PUCHAR za najlepszy modele lotniczy w barwach niemieckich okresu 1939 – 1945 (drugiej wojny światowej)

NASZE MOTTO:
„Jeżeli nie chcesz, nie musisz startować w zawodach,
ale pokaż na wystawie twoje ulubione modele,
aby i inni mogli zachwycać się twoimi pracami.”
„Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.plhttp://kobzamodellfabrik.blogspot.com/ pozdrawiam Krzysiek
kobza_75

Reklama

modele polskich samolotów

Re: I GMINNY KONKURS MODELARSKI w KOSZĘCINIE 16-17.03.2012r.

Postprzez Timi » piątek, 17 lutego 2012, 14:58

Krzysiek super, powinniśmy się zjawić ;o)
pozdrawiam
Tomasz Modłasiak
(a) Bułki (i tak) nie pikają!!

http://timimodelfactory.blogspot.com/
Timi

Postprzez kobza_75 » sobota, 18 lutego 2012, 10:57

Timi! Ja liczę na to że się zjawicie i coś na stoły wyłożycie. :lol:
„Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.plhttp://kobzamodellfabrik.blogspot.com/ pozdrawiam Krzysiek
kobza_75

Postprzez ZBIGNIEW KALOTA » sobota, 18 lutego 2012, 12:15

Krzysiu ROZBITEK się melduje na PEWNO. Powodzenia
Klub Modelarski '' ROZBITEK '' GOK Rędziny
ZBIGNIEW KALOTA

Postprzez Kaiser88 » sobota, 18 lutego 2012, 13:58

Miło, że coś w okolicy się dzieje ;o)
Obrazek
Kaiser88

Postprzez Chrupek » sobota, 18 lutego 2012, 20:43

IPMS Silesia swoich nie zostawia bez pomocy. Napewno się zjawimy z stołem klubowym.
Chrupek
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez lajkonik » niedziela, 19 lutego 2012, 20:04

Witam,chciałbym zapytać czy w waszym konkursie który ma się odbyć jest mozliwość pokazania swoich modeli i wzięcia udziału w konkursie w kategori "Pojazdy szynowe-modele kartonowe",bo nie znalazłem w waszym regulaminie w/w kategorii.
lajkonik

Postprzez kobza_75 » niedziela, 19 lutego 2012, 21:00

Witaj! lajkonik! napisałeś:

lajkonik napisał(a):Witam,chciałbym zapytać czy w waszym konkursie który ma się odbyć jest mozliwość pokazania swoich modeli i wzięcia udziału w konkursie w kategori "Pojazdy szynowe-modele kartonowe",bo nie znalazłem w waszym regulaminie w/w kategorii.

faktycznie kolej niezostała napisana w regulaminie i to moja wina, ale spokojnie zgłoś w Pk - pojazdy wojskowe, cywilne, motocykle i artyleria wszystkie skale, standard i otwarta. Jak będzie większa ilość zawodników to napewno zwiększymy ilość klas. Termin zgłoszenia dałem do 29.02.br. aby nie było zaskoczenia.
kobza_75

Postprzez lajkonik » poniedziałek, 20 lutego 2012, 20:03

Witam ponownie,dzięki za odpowiedz,muszę zweryfikować grafik w pracy i do 29.02.dam odpowiedz .Będę się starał do was przyjechać ze swoimi modelami oraz zobaczyć prace innych modelarzy.
lajkonik

Postprzez Nugget » środa, 29 lutego 2012, 18:56

JA myślę że będę, wysłałem już zgłoszenia, jak nie z klubem, to z tatą pojadę.
Pozdrawiam Stanisław Tarasek
Nugget

Postprzez kobza_75 » sobota, 3 marca 2012, 17:30

Witam! jak by kto zaspał to można jeszcze się zgłosić, czas do 04.03. t.j. niedzieli do północy, potem zamykam listę. Niestety to ze względów organizacyjnych. Więc serdecznie zapraszam chętnych.
kobza_75

Postprzez Kaiser88 » sobota, 3 marca 2012, 20:21

Jakąś giełdę planujecie?
Obrazek
Kaiser88

Postprzez Czarny » sobota, 3 marca 2012, 22:02

kobza_75 napisał(a):Witam! jak by kto zaspał to można jeszcze się zgłosić, czas do 04.03. t.j. niedzieli do północy, potem zamykam listę. Niestety to ze względów organizacyjnych. Więc serdecznie zapraszam chętnych.

Wysłałem zgłoszenie ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Czarny

Postprzez Nugget » niedziela, 4 marca 2012, 10:19

Czarny napisał(a):Wysłałem zgłoszenie ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Ja tak samo. Ale mam nadzieje, że zgłoszenie dosżło.
Pozdrawiam Stanisław Tarasek
Nugget

Postprzez kobza_75 » niedziela, 4 marca 2012, 11:19

Witam!
Kaiser88 napisał(a):Jakąś giełdę planujecie?

planowana jest ale nikt się nie zgłosił narazie, możliwe iż będzie stoisko ze sklepu ale narazie czekam na odpowiedż.

Nugget napisał(a):
Czarny napisał(a):Wysłałem zgłoszenie ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Ja tak samo. Ale mam nadzieje, że zgłoszenie dosżło.

Wszystkie zgłoszenie przyjęte. Jak był planowany konkurs to było wielu do pomocy ale jak został ogłoszony zostało niewielu. Wybaczcie niedociągnięcia, staram się aby wszystko wypaliło jak należy. Od tego nietylko zależą następne edycje naszego konkursu.

Trwają rozmowy z jedną GRH, sa zainteresowani, jak by udało to będą 17.03. coć około od 12.00 do 16.00-17.00.

Co będzie ustalone to będę informował na bieżąco.
kobza_75

Następna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea