Kompresor -technic LB8075 8L 0,75kW ?

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Kompresor -technic LB8075 8L 0,75kW ?

Postprzez wasilewskiadam » sobota, 18 lutego 2012, 21:47

Znalazłem taki wynalazek, może ktoś z kolegów używa.
Chodzi mi głównie o hałas jaki to coś wytwarza.
http://technic.com.pl/index.php/produkty/index.php?tmpl=component&option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=19&print=1
Adam Wasilewski
KMMR 08/15 Białystok
wasilewskiadam

Reklama

Re: Kompresor -technic LB8075 8L 0,75kW ?

Postprzez marco2607 » niedziela, 19 lutego 2012, 10:14

:cry: Mam smutną wiadomość.Wszystkie tego typu maszyny hałasują i to mocno.Ostatnio miałem podobny problem z doborem nowej sprężarki. Jak chcesz posłuchać w kastoramie uruchomią Ci senco i coś w tym rodzaju co pokazałeś.
Jednym z rozwiązań tanich i głośnych sprężarek jest zakup czegoś z większą butlą (pompuje i zapominasz że jest głośny)lub zamiana silnika na lodówkowca.
W castoramie jest mały senco za 500 zl.

http://allegro.pl/kompresor-senco-micro ... 87967.html

Tu masz tylko 70 db i porównaniu z około 90 ( tych z twojego linku) to sprzęcik ok. Tylko butla mała i będzie się często załączać.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Re: Kompresor -technic LB8075 8L 0,75kW ?

Postprzez wasilewskiadam » niedziela, 19 lutego 2012, 10:32

Marku, jeszcze się łudze, że za małe pieniązki kupie coś cichego :oops:
Pytanie raczej z ciekawości.
W zasadzie kończę lodówkowca, pozostał zakup odwadniacza i przykręcenie paru rurek.
Mam jeszcze podstarzałą Chirane- powoli ją reanimuję( Tłok, korbowód,komora olejowa juz wyczyszczona, zbiornik po wstepnym odrdzewianiu, troche się grzeje korpus tłoka ale zrobie stelaż z dwoma wentylatorkami i bedzie ok, tylko ta woń frytek przy pracy troche mnie martwi :mrgreen:
Adam Wasilewski
KMMR 08/15 Białystok
wasilewskiadam

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje