Bedford OSBT 5-ton - EMHAR - 1:24 - Standard

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Bedford OSBT 5-ton - EMHAR - 1:24 - Standard

Postprzez spiton » niedziela, 19 lutego 2012, 15:54

Świetny model i super foty. Bardzo mi się takie stare - fajnie pomalowane ciężarówki podobają. Zupełnie inny świat !!. No i brudzenie bardzo dodaje takiemu pojazdowi życia.
spiton

Reklama

Postprzez Copycat » niedziela, 19 lutego 2012, 17:47

Dzięki Messer za zwrócenie uwagi, rzeczywiście brakuje mu innych odcieni. Dobre opinie uśpiły moją czujność, a i brudzenia wciąż się uczę. Poprawiłem troszkę skrzynię i ramę. Szyb na szybko robił nie będę. Boję się o ich reakcję z farbami olejnymi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie wiem czy Ci o to dokładnie chodziło.
Copycat

Postprzez MesserDesign » niedziela, 19 lutego 2012, 18:24

Jest dużo lepiej - naprawdę :)
Teraz mając zdjęcia sprzed i po można zobaczyć jak ożywiła się paka - a to w końcu największy element modelu i tym samym najbardziej rzucający się w oczy ;o)

Jeżeli chodzi o szyby to na Twoim miejscu wytarł bym pigment z głównej części szyby - w końcu są one ruchome. Zostawił bym natomiast kurz na tych trójkątnych częściach szyby - nieruchomych - tego napewno nikt by tego nie czyścił ;o)

Bardzo fajnie :)

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat