Okej, zasidoluxowany, położone kalki, zabezpieczone. Trochę miałem zabawy, ale jakoś się udało.
Trochę żółty ząbkuje...
Teraz trochę muszę popracować nad przywróceniem dyszy do takiego stanu, żeby nie musieć się z nią chować i pora na wash.
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne... http://pawelklaja.blogspot.com Tekst roku: [..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
Po samym washu, dość delikatnym nie pokazywałem fotek, za to więcej fotek rzucę teraz. Ogólnie chyba powoli finisz. Najwyżej jakieś drobne kosmetyczne poprawki. Nie mam pomysłu, jak można jakoś "styrać" taki odrzutowiec - ani obić, ani zakurzenia, nic Gdzieniegdzie widać srebrny pył, trochę się obsypało na model jak nabłyszczałem zbiorniki (w nie jest wtarty tylko pigment CMK i zasidoluxowane - taki eksperyment) - no ale ten pył fajnie wygląda na żywo, takie jakby mikro otarcia . Lufy działek z igieł.
Fotki w nędznym, acz naturalnym świetle:
P.S. - zauważyłem - do fotek skrzywiła mi się przednia antenka
przez Jacek Bzunek » sobota, 12 kwietnia 2008, 13:19
Jak dla mnie preshading na spodzie jest lekko za mocny ale to kwestia gustu. Przydałyby się jeszcze ślady po wyciekach płynów z układu hydraulicznego na spodzie. Pociski rakietowe jak sprzęt jednarazowego użytku zrobiłbym bez washa. Bardzo mi się model podoba chociaż brakuje mu śmigła i mam coraz większą ochotę zafundować sobie podobny w malowaniu SAAF.
Swoją drogą wielka szkoda że Eduard ograniczył się tylko do wersji C/CJ/CZ zapominając o późniejszych III i całej egzotycznej rodzinie V/Daggerów/Nasherów/Kfirów i Panter oraz oczywiście najciekawszym Atlas Cheetach.
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać! ----------------------------------------------------------
przez Speedking » poniedziałek, 28 lipca 2008, 19:24
Jak dla mnie Mirage w takim stanie jak na tych zdjęciach prezentuje się bardzo OK! (poza szpachlowaniem wiatochronu). Może po prostu przerzuć fotki z tego wątku do galerii? Przynajmniej będzie z czego wybierać bo jak na razie modeli w galerii jak na lekarstwo
Pozdrawiam, Krzysztof "Student to już jest absolutne dno piramidy społecznej"