M3A1 Stuart z Bougainville

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

M3A1 Stuart z Bougainville

Postprzez Chudziutki » wtorek, 21 lutego 2012, 20:03

Witam,
Mam rozgrzebany Academowski model M3A1 i wypadałoby go dokończyć. Wybrałem sobie pudełkowe malowanie numer 3:
Obrazek
mojehobby.pl
Ale jak zwykle mam kilka wątpliwości:

[1] na zdjęciach widać, że napis The Pay Off bez "gołej baby" powinien być inaczej umiejscowiony niż proponuje to Academy ale czy był on wymalowany na obu stronach?
Obrazek
Obrazek
[2] numer na wieży- na pierwszym zdjęciu powyżej widać dwie sztuki wiec domyślam się, że z drugiej strony było tak samo czyli w sumie 4 niestety w zestawie są tylko 2 więc może ktoś ma na zbyciu kalki z tego modelu? ;o)

[3] kadłub- na fotkach doskonale widać, że kadłub był spawany więc zeszlifowanie nitów to najmniejszy problem. Jednak zastanawia mnie jak wyglądał jego tył...
"Tradycyjny kanciasty"?
Obrazek
czy może zaokrąglony?
Obrazek
Mam nadzieję, że ktoś pomoże mi rozwiać moje wątpliwości :)

Pzdr
Chudziutki

Reklama

Re: M3A1 Stuart z Bougainville

Postprzez micmal » środa, 22 lutego 2012, 01:05

Witam, specem od M3A1 nie jestem, ale tak na szybko, to co przewertowałem u siebie to:
- w concordzie "Tank battles of the Pacific war" na str. 21 jest zdjęcie Twojego wozu z napisem i "lalunią" z prawej strony,
- w tej samej pozycji jest kilka zdjęć M3A1 z Bouganville z zaokrąglonym tyłem,
- na wspomnianej stronie jest również zdjęcie wozu nr 3 z 3 batalionu marines o nazwie "Pain-in-the-Ass", zrobione jakby w tej samej scenerii, tylko że tyłu też nie widać.
Niestety mam coś ze skanerem, więc skanów brak, ale jutro jeszcze poszukam i jak znajdę, to podeślę.
Pozdrawiam Michał M.
Obrazek
micmal

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste