PWM w Bytomiu 2012

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: PWM w Bytomiu 2012

Postprzez Sherman » poniedziałek, 30 stycznia 2012, 19:40

To teraz głupkowate pytanie... czy na sali są gniazdka? ;o)
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Reklama

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 30 stycznia 2012, 19:57

Czemu głubkowate? Są ale niestety oddalone od siebie o około 25 m. Niestety osoby chcące skożystać z tego drobrodziejstwa proszone są o zaopatrzenie się w przedłużacze. Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie zapewnić przedłużaczy. Jednocześnie przy zgłaszaniu stołu do kolegi Szymona prosimy o podawanie informacji o potrzebie 230V
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez Mecenas » poniedziałek, 30 stycznia 2012, 20:01

To ja zgłaszam potrzebę 230V dla PWM. Odpowiedni przedłużacz zorganizuję.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 30 stycznia 2012, 20:09

Zgodnie z zaproszeniem Mecenasie bardzo proszę o wysłanie odpowiedniego maila do Szymona G. :) To tak dla formalności natomiast potrzeba wasza została zakodowana :)
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez S.G » poniedziałek, 30 stycznia 2012, 22:38

Stolik dla PWM-u już przezornie zabezpieczyłem, na razie w standartowym wymiarze, jeżeli zajdzie potrzeba bo będzie dużo chetnych do wystawienia się to możemy powiększyć stoisko. Przy każdym stoisku przewidziane są krzesła, wiec usiąść też będzie można. Odnotowuje też chęć dostępu do prądu.
szymon grzywocz
IPMS SILESIA
S.G

Postprzez sternik » poniedziałek, 30 stycznia 2012, 22:54

Mecenas napisał(a):....Jak zwykle trafił się jakiś dowcipniś, który podawał absurdalne dane liczbowe (np. odwiedza 73 imprezy modelarskie i startuje w 65...), ale jego odpowiedzi nie zostały wzięte pod uwagę w obliczeniu

To nie koniecznie musiał być dowcip.Co prawda nie wypełniałem ankiety i to nie moje liczby :) ale sam w zeszłym roku odwiedziłem ponad 30 imprez. Tyle, że nie na terenie PL a i tylko 2 razy wystawiałem swoje prace. Ale to może być możliwe, jeżeli ten gość mieszka np w krajach Beneluksu. Tam prawie, co tydzień odbywa się jakaś impreza modelarska i prawie zawsze jest połączona z konkursem.
ObrazekObrazekObrazek
sternik

Postprzez Sherman » środa, 1 lutego 2012, 09:02

Na PWMowego SIGa przygotowuję co najmniej dwie wersje Shermana. Jeśli ktoś byłby zainteresowany większa ilością materiałów o M4 (głównie pod kątem modeli w 1/72) to proszę o PW.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Mecenas » piątek, 3 lutego 2012, 11:51

Panowie, proszę o mobilizację. Trzy tygodnie na okrętkę do imprezy a mam raptem 7 osób zgłoszonych, które chcą coś pokazać na naszym stoisku firmowym. Chyba więcej nas tu jest...
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez raptorf22 » piątek, 17 lutego 2012, 08:43

A ja mam pytanie, czy modele na stoliku PWM-u będą mogły stać tylko w sobotę jezeli ktoś planuje tylko jedeń dzień?
Nie mam noclegu, więc pomyślałem że wpadnę z Poznania na całą sobotę, coś bym zabrał choć dosłownie 2 sztuki.
raptorf22

Postprzez S.G » piątek, 17 lutego 2012, 13:46

raptorf22 napisał(a):A ja mam pytanie, czy modele na stoliku PWM-u będą mogły stać tylko w sobotę jezeli ktoś planuje tylko jedeń dzień?
Nie mam noclegu, więc pomyślałem że wpadnę z Poznania na całą sobotę, coś bym zabrał choć dosłownie 2 sztuki.

Modele na wystawach pozakonkursowych mogą stać dowolną ilość czasu, zależy to od możliwości czasowych ich właściciela, więc jeżeli ktoś przyjedzie tylko na jeden dzień a chce coś pokazać to wystawi sobie modele na czas swojego pobytu. Modele te nie podlegają rejestracji, warto jedynie wcześniej podać chęć wystawienia, oraz ilości modeli, po to abyśmy mieli, jako takie rozeznanie ile przygotować miejsca. Zrobić to można, albo na forum w odpowiednim poście, albo na pw Koledze Mecenasowi, który to zbiera chętnych na stoisko PWM.

A warto coś zabrać bo będzie okazja zrobić sobie fajne fotki modeli w 3D ;o)
Ostatnio edytowano piątek, 17 lutego 2012, 18:28 przez S.G, łącznie edytowano 1 raz
szymon grzywocz
IPMS SILESIA
S.G

Postprzez spiton » piątek, 17 lutego 2012, 14:16

Przywiozę Malutki okręcik-Matsu, który już raz w Bytomiu był, bo jest mały i ma gotowe pudełko transportowe ,-)).
spiton

Postprzez SHERMAN222 » piątek, 24 lutego 2012, 20:51

Mecenasie, Do zobaczenia jutro, Biała koszulka, na niej bluza z kapturem biało- czarnym, Wieeelkie bryle, tacha pudełko

Sherman przyjmiesz kolegę po fachu z M8?
( Priv)
Rdza i wgniecenia+anatomia cywili http://www.accidenti-a-me.com/
trochę zdjęć : http://www.panzerpunkt.info/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=InRDF_0l ... re=related
☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭
SHERMAN222

Postprzez dewertus » piątek, 24 lutego 2012, 22:09

Celem łatwiejszego zlokalizowania mnie będę miał przypięty taki oto identyfikator ;o)

Obrazek
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Postprzez Mecenas » poniedziałek, 27 lutego 2012, 09:52

Tak na szybko staram się przypomnieć, kto z aktywnych użytkowników naszego wirtualnego grajdołka odwiedził festiwal. Lista robi się dość długa, aczkolwiek mogłem kogoś nieopacznie pominąć (albo nie poznać, kto jest kto). Oto kogo udało mi się zidentyfikować osobiście lub usłyszeć, że gdzieś tam jest (kolejność przypadkowa).

Iceboy, Slash, Tomek Chacewicz, Aleksander, Dewertus, Jarek Gucwa, KFS, Tomek Mańkowski, Radek Pituch, RJ, Erni, Mac Eyka, Portalus, Macio4ever, Kwes, Kicus, Fazzy, SG, Robert Thorz, Chrupek, Siara, Rafał_dr, el Rozito, Badger, Jaho63, Waran, Artur Domański, Hacz, Sherman222, Murek, Paweł Leszczyński, Allex, Panzer, Kazik, Tomek Hejmo, Hajnel, Artur, Kapral, Vis13, Przemek-Maxus, Marek Barański, Caughtinthemiddle, Matejson, Adrianowro, Jarek38, Alex1st, Ozi35, Skyraider, Marder, Cayman.

Na razie tyle osób mi się przypomniało, ale na pewno wielu pominąłem...
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Przemek - MaXus » poniedziałek, 27 lutego 2012, 10:35

Miło było mi poznać kolegów, znanych jedynie z ekranu komputera a pokaz Kamila był dla mnie źródłem wielu cennych spostrzeżeń, natomiast bezkompromisowość w użyciu pokazywanych technik na jakiś czas wprawiła mnie w stan traumatyczny :).
Przemek - MaXus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea