japaw napisał(a):A po czym to poznać , że to proxxon ?
TomZak napisał(a):+ zasilacz następne 100 zł, chyba, że o czymś nie wiem.
Filip napisał(a):U mnie promocja ta była kilka tygodni temu i kupiłem sobie to urządzenie.
Powiem tak: rewelacyjny sprzęt za niskie pieniądze. Dodatkowo gwarancja na długi okres.
Od kiedy wrzuciłem urządzenie na warsztat używam praktycznie co chwila. Praca z żywicą to teraz przyjemność.
Z łatwością w ciągu kilku minut wytoczyłem sobie właz w 1:72.
Żadnego bicia, płynna regulacja 5-20tyś obrotów, blokada wrzeciona. Obsługa włącznika i regulacji możliwa jest jednym palcem, drugą rękę mamy wolną. Dodatkowy osprzęt w zupełności wystarcza do pracy w plastiku/żywicy/drewnie.
Nie nagrzewa się (używałem ciągle przez 20min.), nie jest jakoś specjalnie głośna-można używać nawet nocą jak reszta domowników śpi. Jeśli chodzi o wiertła to zakres zaczyna się bodajże od 0.3, jeśli chcemy zamontować wiertło mniejsze to wystarczy kupić z trzpieniem grubszym. Ta na boku mówiąc to wiercenie tak małych otworów jest bezpieczniejsze robiąc to ręczną wiertareczką/furkadełkiem.
Co do Proxxon'a to ja również rozważałem zakupu owego, ale cena wraz z zasilaczem jest 2x jak za sprzęt z Lidla.
Podsumowując: bierz ją śmiało
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości