BYTOM 2012

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: BYTOM 2012

Postprzez Paweł Leszczyński » niedziela, 26 lutego 2012, 20:24

Paweł Leszczyński

Reklama

Postprzez portalus » niedziela, 26 lutego 2012, 20:41

Oglądając zdjęcia z wystawy, na której byłem dochodzę do wniosku, że połowy modeli chyba nie widziałem.
Gratuluję wszystkim wyróżnionym.
To szpetne oblicze co to się obnosiło w forumowym polo to byłem ja.
Chciałbym tu przy okazji podziękować kolegom Macio4ever oraz cayman za dorzucenie się swoją cegiełką do nagród dla dwóch wyróżnionych juniorów w kategoriach PCO oraz PWR - oficjalnie nagrody były od Forum PWM - Modelarstwo z pasją. Wyróżniona oraz wyróżniony wyglądali na zadowolonych - mam nadzieję, że zobaczymy relacje z budowy tych modeli u nas na forum.
O 19.00 zameldowałem się w domu. 300km a 4,5h jak w mordę strzelił - zarówno tam jak i z powrotem - przy okazji muszę przyznać, że niezwykle urodziwe i bardzo miłe macie tam na południu policjantki w drogówce.
Wracając do imprezy to jak dla mnie była bardzo udana i tak naprawdę chyba jedna z najlepszych na jakich gościłem.
portalus

Postprzez Paweł Leszczyński » niedziela, 26 lutego 2012, 20:54

portalus napisał(a):...to jak dla mnie była bardzo udana...

Mam podobne wrażenia :) Ciesze się z poznania kolegów z forów, to chyba najcenniejsze w tym wszystkim.
Portalus, Ciebie widziałem jak zgłaszałeś modele do nagrody specjalnej, zgłaszałem za Tobą nagrodę od PanzerArt :)
Paweł Leszczyński

Postprzez Kazik » niedziela, 26 lutego 2012, 20:56

Drogi był ten miły uśmiech? ;o)
Możesz powiedzieć jaki werdykt zapadł co do wyróżnionych juniorów. Tak jak mówiliśmy w sobotę czy coś się zmieniło.
Ostatnio edytowano niedziela, 26 lutego 2012, 21:22 przez Kazik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez TomZak » niedziela, 26 lutego 2012, 21:11

Macie zdjęcia pojazdów cywilnych i zwycięzców? Mógłbym prosić o wrzucenie lub na PW? ;o)
TomZak

Postprzez KFS-miniatures » niedziela, 26 lutego 2012, 21:15

portalus napisał(a):Wyróżniona oraz wyróżniony wyglądali na zadowolonych - mam nadzieję, że zobaczymy relacje z budowy tych modeli u nas na forum.

No własnie, widziałem, ze gratulowałes zwyciężczyni mniej oficjalnie, bo musiałes sie ewakułować. traf chciał, ze siadziałem piętro wyżej. i powiem tak. stary, nigdy w zyciu nie widziałem takiej radości na twarzy z czegokolwiek. przyznaję, nie wiem za co była nagroda, ale wybór był ultratrafiony. Obdarowany nieopisanie szczęsliwy z wyróżnienia.

A uprawiając prywatę, chciałem szczerze i serdecznie podziękować organizatorom, tym wszystkim, którzy byli odpowiedzialni za przygotowanie techniczne mojego pokazu. Jestem pod wielkim wrazeniem, i nie kryję, iż czuję się nieco zaambarasowany, bo jeżeli prezentacja nie spełniła oczekiwań audiencji, to niestety nie mam jak zwalić winy na 'czyniki zewnętrzne'. Ja warunki miałem rewelacyjne (uczciwośc nakazuje wspomnieć, że także za sprawą mecenasa imprezy, czyli wydawnictwa Kagero, które zadbało o komfort mój i mojej Małżowiny), zatem jeżeli ktoś chciał by wyrazić swoje rozczarowanie, to wszelką krytykę prosze kierowac pod moim adresem; ekipa z bytomia stanęła znacznie wyżej, niźli na wyskości zadania. Za co serdecznie dziękuję.
~kamil

P.S. last, bat not list, chciał bym serdecznie podziękować drużynie z lublina, za skromną, ale bardzo dla mnie miłą uroczystość, którą zgotowali mi w swojej gawrze na festiwalu.
Obrazek
KFS-miniatures

Postprzez portalus » niedziela, 26 lutego 2012, 21:48

Kiedyś napisałem, że jak będę w Bytomiu to dla młodych ufunduję jakieś fanty, byłem i miałem fanty. Wspólnie ustaliliśmy co i komu - PCO - Toyota (jak się okazało dziewczyna, otrzymała Ferrari Daytona + duży kalendarz MB AMG), PWR - Pug 206 Cersanit (205 i Subaru też były tego samego autora, otrzymał Mercedesa DTM + duży kalendarz MB F1) - więc chyba ostały się sobotnie ustalenia - modele do sklejania a kalendarze jako inspiracja.
To, że koleżeństwo się dołożyło to miło i doceniam ich gest - wg mnie naprawdę warto było.
Zdjęcia chyba mam ale padła mi bateria i jak zapodam to najwcześniej jutro.
portalus

Postprzez lejgo_inc » niedziela, 26 lutego 2012, 21:59

Kamil - twój performans był wielce ok. Masz panie tempo. Kamera ledwie nadążąła.

Czy ktoś jeszcze jadąc koło bytomskiego dworca PKP powodował "sytuacje na drodze" na widok ustawionej przy ulicy żółtej tablicy z napisem "FESTIWAL MODELARSKI ->"?
Idąc tym tropem - w przyszłym roku spodziwam się zobaczyć na drodze zieloną tablicę - Gliwice 31, Bytom 49, Festiwal Modelarski 53, Kraków 122
pozdrawiam, Leszek
http://www.shelfoddity.com
[Mankind has a perfect record in aviation; we never left one up there]
lejgo_inc

Postprzez Bond » niedziela, 26 lutego 2012, 22:08

KFS-miniatures napisał(a):
portalus napisał(a):
A uprawiając prywatę, chciałem szczerze i serdecznie podziękować organizatorom, tym wszystkim, którzy byli odpowiedzialni za przygotowanie techniczne mojego pokazu. Jestem pod wielkim wrazeniem, i nie kryję, iż czuję się nieco zaambarasowany, bo jeżeli prezentacja nie spełniła oczekiwań audiencji, to niestety nie mam jak zwalić winy na 'czyniki zewnętrzne'.

Kamilu Feliksie,

Choć mijaliśmy się po wielokroć, powiem, że organizatorzy, których miałem okazję reprezentować dopełnili wszytkich twoich wymagań odnośnie pokazu to wszyscy byliśmy pod wrażeniem:
- twojego amploi,
- twojej wiedzy dot. posługiwania się aerografem a zwłaszcza delikatnego muskania opuszkami palców jego głowicy, farbami i wprawnych ruchach suszarką,
- twojego image, a zwłaszcza munduru z jednostki bliżej nieznanej przez pomyłkę przypisywanej lasom Schwarzwald-u,
- pojazdu opancerzonego storturowanego przez Ciebie( a który to był przedmiotem walki o posiadanie tegoż włączając uszkodzenie ciała, zakończonego wstępnym mandatem nałożonym przez straż miejską, wezwaniem policji, i przyszłym procesem sądowym o wielokrotne zagarnięcie mienia),
- rozdziawionych paszczy na pokazie,
- fachowych uwag dot. modeli na stołach,
- tupotu oficerskiego obuwia na parkiecie,
- możliwości obejrzenia posiadanych prze Ciebie czasopism,
- samego udziału w naszej skromnej imprezie.

p.s.

Za rok będziesz? Pytam w imieniu fanów.
Ostatnio edytowano niedziela, 26 lutego 2012, 22:20 przez Bond, łącznie edytowano 2 razy
na warsztacie:

IMAM (Romeo) Ro.371, 1/48, Special Hobby 30%
Bond

Postprzez Seweryn » niedziela, 26 lutego 2012, 22:18

Robił ktoś foty "cywilnym" ?
Seweryn
Seweryn

Postprzez Macio4ever » niedziela, 26 lutego 2012, 22:19

Seweryn napisał(a):Robił ktoś foty "cywilnym" ?

Jutro wstawię :)
EDIT: Impreza rzeczywiście z super atmosferą i bardzo dobrym przygotowaniem. Pomysł Portalusa świetny - miny dzieciaków, po otrzymaniu nagród - bezcenne.

Frekwencja w cywilach bardzo mała ale inne klasy dopisały.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez wuen » niedziela, 26 lutego 2012, 22:24

Dlaczego dopiero jutro? :cry:
Wstaw chociaż najważniejsze - zwycięzców...
człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Postprzez Seweryn » niedziela, 26 lutego 2012, 22:27

wuen napisał(a):Dlaczego dopiero jutro? :cry:
Wstaw chociaż najważniejsze - zwycięzców...

Popieram.
Seweryn
Seweryn

Postprzez KFS-miniatures » niedziela, 26 lutego 2012, 22:32

portalus napisał(a):Kiedyś napisałem, że jak będę w Bytomiu to dla młodych ufunduję jakieś fanty, byłem i miałem fanty

macirek, naprawdę było warto. wicie, rozumicie, mnie dzieci młodzież nie rozczulają. na 'biedne dzieciaczki' gorsza do skarbonki nie wrzuce. mozecie sobie pluc na mnie, nie zmieie podejścia; nie bede udawał. rozczuliła naie natomiast tak szczera radośc z bycia docenionym. to jest WIELKIE!
lejgo_inc napisał(a):Kamil - twój performans był wielce ok. Masz panie tempo. Kamera ledwie nadążąła.
\
nie kadź, krytykuj. na marginesie,puknij mnie na pw, pogadać by trzeba..
lejgo_inc napisał(a):na widok ustawionej przy ulicy żółtej tablicy z napisem "FESTIWAL MODELARSKI ->"?

i to jest ultraPRO :>

Bond napisał(a):Choć mijaliśmy się po wileokroć,

wiem. widziałem twoją wredną gębę, podobną do tej z awatara, ale jako istota nieśmiała, nie odnajdowalem imperatywu, by podejśc do cię, by zagadać.uniform szykowny, lub smoking spraw sobie, aparycję dopelniu (i dziawak kolejnego rozoznam, dpadnę, na przyszłość:>)

Bond napisał(a):- twojej wiedzy dot. posługiwania się aerografem, farbami i suszarką,

aerografem nie wladam sperawnie, a szybko. suszarki używanie odradzam, mozna kopotów sobie narobić

Bond napisał(a):- twojego image, a zwłaszcza munduru z jednostki bliżej nieznanej przez pomyłkę przypisywanej lasom Schwarzwald-u,

myślę, iż naszywki sposnsorów determinowały by bardziej jedniznacznie mój ałtfit, ale noszę to, w czym dobrze się czuję. poza tym, nie wiesz jaka to jest fraja, kiedy idąc po ulicy słyzysz cmokania nastolatek (lat dwudziestych) na twój widok :>

Bond napisał(a):Za rok będziesz? Pytam w imieniu fanów.

kpinę weszę. jestem otwarty na propozycje- nie tylko ze strony organizatorów. jezeli uczestnicy pokazunmają jakieś uwagi i temu podobne. pytam szczerze. jeżeli organizatorzy imprzey, a przede wszystkim uczestnicy pokazu mają jakieś uwagi, sugestie, zapotrzebowanie, bedze dla mnie przyjemnością przygotowac na przyszły rok prezentację. o ile będzie nia zainteresowanie (chetnie lepzym ode mnie ustąpię pola) i potrzeba wartości dodanej do szacownej imprezy.
Obrazek
KFS-miniatures

Postprzez abarth_127 » niedziela, 26 lutego 2012, 22:44

portalus napisał(a):PWR - Pug 206 Cersanit (205 i Subaru też były tego samego autora, otrzymał Mercedesa DTM + duży kalendarz MB F1)

W tym miejscu chodzi o mnie ;o) Małe poprawki: Peugeot w barwach Cersanitu to model 207, a poza tym był jeszcze Pug 206 i Subaru Hołowczyca, a jako wyróżnienie otrzymałem Audi A4 DTM i wspaniały kalendarz Mercedesa :)
Festiwal na prawdę super, gratuluję Organizatorom :)
Przy okazji zrobiłem sesje zdjęciowe w firmie 3DfotoFX i jak tylko będę miał dostęp do zdjęć, ukażą się galerie Subaru Hołowczyca i Peugeota 207 Sołowowa(jest jeszcze ciepły, bo skończyłem go we wtorek).
PS relacja z budowy otrzymanego Audi ukaże się na Forum, do czego zostałem zachęcony przez jednego z jego członków, niestety nie znam imienia :oops:
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok :mrgreen:
abarth_127

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea