BYTOM 2012

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: BYTOM 2012

Postprzez Slash » poniedziałek, 27 lutego 2012, 12:43

Chyba już rok temu proponowałem, aby w żaden sposób nie ujawniać wyników. Wtedy była lista do sprawdzenia wywieszona. Teraz pieczątki na kartach. W przeciwnym razie uczestnicy byliby zmuszeni uczestniczyć w ceremonii rozdania nagród i słuchać uważnie czy im się coś nie należy przypadkiem. Do tego można kolejność nagród uporządkować tak, aby wystawiający w najpopularniejszych kategoriach byli obdarowywani na końcu. Trochę to perfidne, ale jak widać inaczej byłoby chyba ciężko uzyskać zamierzony efekt ;o)
Slash

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez KFS-miniatures » poniedziałek, 27 lutego 2012, 12:59

wiesz, ja to akurat uważam, ze wręczenie nagród to nalezało by ograniczyc do młodzików i do rozdania nagród specjalnych. wyróżnienia do odbioru za pokwitowaiem na stosiku organizatorów.
wtedy samo rozdanie nagród nie było by tak męczące (dla rozdających i dla publikmi) i nie trwało by tak długo
Obrazek
KFS-miniatures

Re: PWM w Bytomiu 2012

Postprzez RAV » poniedziałek, 27 lutego 2012, 13:20

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez RAV » poniedziałek, 27 lutego 2012, 13:22

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez RAV » poniedziałek, 27 lutego 2012, 13:23

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 27 lutego 2012, 13:26

KFS-miniatures napisał(a):wiesz, ja to akurat uważam, ze wręczenie nagród to nalezało by ograniczyc do młodzików i do rozdania nagród specjalnych. wyróżnienia do odbioru za pokwitowaiem na stosiku organizatorów.
wtedy samo rozdanie nagród nie było by tak męczące (dla rozdających i dla publikmi) i nie trwało by tak długo

Kamil była taka propozycje z naszej strony aby tradycyjne rozdanie ograniczyć do Młodzików, Juniorów i nagród specjalnych reszta nagród do odbioru na stole prezydialnym za okazaniem karteczki ze stemplem "Wyróżniony". Ta propozycja spotkała się z zrozumieniem ze strony Dyrekcji MDK. Jednak ze względu na zaangażowanie i daleko idącą przychylność i pomoc władz miasta Bytomia forma tegoroczna forma rozdania nagród była pewną formą kompromisu po między Naszą propozycją, a uhonorowaniem władz miasta.
Już wiemy, że za rok na pewno ta forma zostanie poddana dalszej modyfikacji i osiągniemy formę docelową opisaną powyżej.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 27 lutego 2012, 14:14 przez Chrupek, łącznie edytowano 1 raz
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez waran » poniedziałek, 27 lutego 2012, 13:28

;o) Był taki zamiar Kamilu,ale nie przeszedł-siła wyższa o której nie będziemy tu pisać.Dla mnie przykre jest to że pierwsi modelarze którzy zaczęli pakować swoje modele byli z najbliższych miejscowości.Myśmy nasze stoisko klubowe zaczęli póżno pakować,a jak wyjeżdzaliśmy to widziałem że gro modelarzy którzy zwinęli tak wcześnie modele,jeszcze się motało po obiekcie i na parkingu. :roll:
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez merlin_PL » poniedziałek, 27 lutego 2012, 13:39

Fajnie było , nawet bardzo fajnie było . Impreza ze wszech miar udana. Byłem po raz drugi i w przyszłym roku też przyjadę. Dobra organizacja , dużo miejsca do postawienia modeli , a co za tym idzie także łatwiej je się później fotografowało .
Poziom modeli jako wysoki. Milo spotkać kolegów z forum , pogadac i pośmiać się. Bardzo dobry pomysł z zaznaczeniem , który model został wyróżniony . Sam miałem swoje typy i miłe było ,że przynajmniej kilka " trafiłem" .

Wielkie podziękowania za mozliwość posiedzenia i popatrzenia na warsztaty prowadzone przez Kamila. Dla mnie nie było to juz takim wielkim szokiem patrzenie jak Kamil traktował model, bo miałem okazję zobaczyć go w akcji w ubiegłym roku w Tomaszowie. Fajne warsztaty , bardzo fajnie prowadzone. Jedynie co bym zmienił to chyba hetzer był trochę za małym gabarytowo modelem do pokazywania. Poza tym OK . Na ekranie widziałem co trzeba , aczkolwiek różnica w kolorach lekka była. ( siedziałem z dziewwczyną w przedostatnim rzędze po lewej ). Nadmieniam,że w Tomaszowie prezentacja była przy świetle dziennym i też różnice pomiędzy tym co było na ekranie , a w realu były.
Stoiska handlowe skutecznie wydrenowały mój portfel .

Spore i miłe zaskoczenie dla mnie to nader liczna reprezentacja moich kolegów z Łodzi . Wyszło ,ze najłatwiej jest się spotkać by pogadać w Bytomiu.

W imieniu własnym i mojej dziewczyny dziękuje też za :

- szatnię i miłą ich obsługę dzięki czemu można było zostawić kurtki i plecaki
- bar z barszczykiem czerwonym i kawą
- wi - fi na hali , dzięki czemu ja mogłem puścić się między stoły i stoiska handlowe , a ona popracować.

Do zobaczenia za rok.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez marder » poniedziałek, 27 lutego 2012, 13:46

Zabierałem swój model ze stołu przez nikogo nie niepokojony, gdy już na nich nic nie było, on się ostatni uchował. :->
To już był praktycznie koniec imprezy, niedługo później byliśmy już spakowani, a jeszcze jedną chwilkę później byliśmy już w drodze.
Impreza uważam bardzo udana, za co dziękuję, wszystkim!
Rafał B - Entuzjasta HIPS-u
marder

Postprzez KFS-miniatures » poniedziałek, 27 lutego 2012, 14:05

Chrupek napisał(a):Ta propozycja spotkała się z zrozumieniem ze strony Dyrekcji MDK. Jednak ze względu na zaangażowanie i daleko idącą przychylność i pomoc władz miasta Bytomia forma tegoroczna forma rozdania nagród była pewną formą kompromisu po między Naszą propozycją, a uhonorowaniem władz miasta.
Już wiemy, że za rok na pewno ta forma zostanie poddana dalszej modyfikacji i osiągniemy formę docelową opisaną powyżej.

rozumiem. mimo wszystko będę was dopingował do negocjajcji w tej sprawie.

merlin_PL napisał(a):Jedynie co bym zmienił to chyba hetzer był trochę za małym gabarytowo modelem do pokazywania.

dziekuję, cieszę się, że pokaz się spodobal.
co się zaś tyczy wyboru modelu był on całkiem swiadomy i przemyślany. Co prawda to dopiero trzecia moja prezentacja (nie licząc seansów prywatnych) to jednak z doświadczenia wiem, ze gabaryt modelu nie przekłada się na czytelnośc prezentowanych technik. Teoretycznie najlepiej było by pokazywać tego typu zabiegi na modelu w skali 1/24 na przykład. ale tylko teoretycznie. przy założeniu, ze prezentacja ma docierać do wodzów głownie dzieki ekranowi, wielkośc modelu nie ma aż takiego znaczenia (jak wspominałem, moim zdaniem słabyj punktem mogły być możliwości techniczne samego rzutnika). zacieki, obicia i inne efekty wykonuje się w podobny sposób na modelu w 1/35 i w 1/25. Kłopot i sedno sprawy tkwi gdzie indziej- wiekszy model to wiecej powierzchni do obrobienia. Przykładowo, modelu tygrysa nie był bym w stanie obrobić. Nie przypadkowo rzucam taki przykład, bo będąc w serbii na zaproszenie klubu modelarskiego z niszu, podczas konkursu zrobiłem pokaz kiczowatego malowania w stylu kolormodulejszyn i szeroko rozumianego łederingu. I własnie nad tygrysem pracowałem. po trzech godzinach roboty (całosc trwała dłużej, bo musiałem sobie przerwe na papierosa i ultraniezdrowe ale hipersmakowite żarcie zrobić) musiałem ograniczyć się do zabawy wyłącznie z wieżą pojazdu, bo całości nie było szans obskoczyć. efekt prac był taki:

Obrazek
Obrazek

w skrócie- sajz daz not mater.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 27 lutego 2012, 19:22 przez KFS-miniatures, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
KFS-miniatures

Postprzez rafal_dr » poniedziałek, 27 lutego 2012, 14:09

Cześć Panowie.

Wrzuciłem fotki z imprezy w Bytomiu na moj photobucket. Tutaj nie chce wklejać, bo jest ponad 400 fotek.

Tutaj link: Zdjęcia Bytom 25-26 luty 2012

Obrazek

Obrazek
rafal_dr

Postprzez KFS-miniatures » poniedziałek, 27 lutego 2012, 14:29

o, rafał! słyszałem, że w przyszłym roku robisz prezentacje o kładzeniu lakieru na modele pojazdów cywilnych :>
Obrazek
KFS-miniatures

Postprzez rafal_dr » poniedziałek, 27 lutego 2012, 14:32

:):) wiedziałem, że sobie przypomnicie :):)
rafal_dr

Postprzez siara1939 » poniedziałek, 27 lutego 2012, 14:51

rafal_dr napisał(a)::):) wiedziałem, że sobie przypomnicie :):)

Wiedz, ze nie zapomnimy. :D

A teraz Kamil zobacz jak wygladal ekran przez wiekszosc prezentacji- widac bylo, ale nie szal glowy.
Obrazek

Nie edytowalem zdjecia.
Mysle, ze lepszym rozwiazaniem byloby postawienie duzego telewizora.

Ja modele odbieralem tez zaraz przed zlozeniem stolow.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez KFS-miniatures » poniedziałek, 27 lutego 2012, 14:58

no cóż.. ja nie mam zastrzeżeń do strony technicznej przygotoania pokazu. natomiast z opinii wynuka, ze mogło by być lepiej. niech będzie, ze przetarłem szlaki, następni będą mieli lepiej:>
Obrazek
KFS-miniatures

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea