Czarny napisał(a):Plus za temat i wykonanie chociaż z taka falangą to Aleksander by świata nie podbił...
TGMJ napisał(a):Czarny napisał(a):Plus za temat i wykonanie chociaż z taka falangą to Aleksander by świata nie podbił...
Moim zdaniem to kwestia nazbyt dużej powierzchni - gdyby tak całość tego chłopstwa zebrać na dużo mniejszej przestrzeni to całość nabrałaby zdecydowanie większego dynamizmu.
koralgol4 napisał(a):Dzięki za komentarze ;)TGMJ napisał(a):Czarny napisał(a):Plus za temat i wykonanie chociaż z taka falangą to Aleksander by świata nie podbił...
Moim zdaniem to kwestia nazbyt dużej powierzchni - gdyby tak całość tego chłopstwa zebrać na dużo mniejszej przestrzeni to całość nabrałaby zdecydowanie większego dynamizmu.
Falanga jest jak widać tylko połowiczna, resztę można sobie wyobrazić. Oczywiście gdybym zrobił większą dioramę to i odpowiednio więcej uchwyciłbym nacierających wojsk. Jednak myślę, że mniejsza nie oddała by realizmu, przy tej ilości figurek byłby po prostu ścisk.
Sherman napisał(a):O ile figurki wyglądają ciekawie (no może nie na zbliżeniach gdzie atakują nadlewkami, ale taka to specyfika gumisiów), to makieta w całości "taka se" jak dla mnie. Kiedyś kiedyś (gimnazjum to było?) też popełniłem taką "kuwetkę" gdzie poziom gruntu był poniżej rantu ramki i wyglądało to bardzo źle, podobnie jak tutaj. Cały teren u Ciebie jest płaski jak spod walca i mało ciekawy. Roślinność wygląda mocno sztucznie, a i ten żwirek na brzegu realizmu nie dodaje.
Co do ustawienia figur, o falandze już Czarny napisał (gdyby nie było podpisane w poście że to falanga to bym się nie domyślił), ta jazda to chyba też jakieś ogony sądząc po ich ilości.
Sherman napisał(a): Kiedyś kiedyś (gimnazjum to było?) też popełniłem taką "kuwetkę" gdzie poziom gruntu był poniżej rantu ramki i wyglądało to bardzo źle, podobnie jak tutaj. Cały teren u Ciebie jest płaski jak spod walca i mało ciekawy. Roślinność wygląda mocno sztucznie, a i ten żwirek na brzegu realizmu nie dodaje.
Co do ustawienia figur, o falandze już Czarny napisał (gdyby nie było podpisane w poście że to falanga to bym się nie domyślił), ta jazda to chyba też jakieś ogony sądząc po ich ilości.
homer13 napisał(a):Witam.
i - ile musiał by zamieścić figurek autor pracy, żebyście mieli namiastkę falangi ? - Ja mam dużą wyobraźnie i potrafię sobie wyobrazić malutki fragment tej formacji, która była bardzo liczebna.
Powrót do Dioramy - galeria ukończonych dioram
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości