Grumman E-2C Hawkeye - Revell 1/144

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Grumman E-2C Hawkeye - Revell 1/144

Postprzez alphard » wtorek, 28 lutego 2012, 21:22

Hejka
Dziś przed obiektywem zagościł E-2c. Jest to chyba pierwszy model tego samolotu na forum (albo nie umiem szukać). Cały "projekt" to bardzo szybka produkcja- pracę rozpocząłem w sobotę, dziś mamy wtorek :).
Sam model składał się praktycznie sam- jedynie miejsce mocowania silników do skrzydeł wymagało odrobinę większej uwagi. Co do kalek to ich jakość jest naprawdę świetna oczywiście jeżeli chodzi o wydruk - jedynie wielkie kalki jak dla mnie są trochę za grube.

Oczywiście nie obyło się bez wpadek - w sumie to nawet nie wiem czy to moja wina czy instrukcji revella, bazowy miał być mieszanką jasnoszorego z białą w stosunku 90-10 no i coś nie wyszło :p ... w sumie nie jest źle, ale model powinien być o wiele jaśniejszy :), a druga sprawa to coś z tą zielono żółtą kalką jest nie teges :|
A i jeszcze jedno pierwszy raz miałem przyjemność pracować z linkami - włosy mojej ślubnej świetnie się do tego nadają :))

Starczy tego gadania - pora na foty.
EDIT:. podmieniłem zdjęcia na robione w świetle dziennym mam nadzieje, że trochę lepiej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
alphard

Reklama

Re: Grumman E-2C Hawkeye - Revell 1/144

Postprzez alphard » czwartek, 1 marca 2012, 22:29

Po kilku godzinach hawkeye dostał taką o to podstaweczkę - linie niezbyt proste, ale wszystko przyjdzie mam nadzieje z czasem - model powędrował na półkę i można brać się za coś kolejnego :)

Obrazek
Obrazek
alphard

Postprzez Adam » czwartek, 1 marca 2012, 22:40

Piękne maleństwo, podziwam wszystkie twoje maleństwa, ale ten wyjątkowo mi się podoba.
Chętnie bym zrobił taki model, ale w dwa razy większej skali :mrgreen: i musiał by być z okresu wojny w Wietnamie, a do tel pory nie trafiłem na taką wersję tego modelu. :cry:
Adam.
Obrazek
Adam

Postprzez Jedrek » piątek, 2 marca 2012, 12:38

Mi również podoba się Twoje wykonanie modelu :)
Jedrek

Postprzez piotr dmitruk » piątek, 2 marca 2012, 12:49

Jeszcze jakbyś troszkę poprawił przyleganie kalki na ogonie- nacięcie i płyn zmiękczający.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez alphard » piątek, 2 marca 2012, 14:14

piotr dmitruk napisał(a):Jeszcze jakbyś troszkę poprawił przyleganie kalki na ogonie- nacięcie i płyn zmiękczający.

Masz na myśli tą na tych czarnych "statecznikach" ?
Tam jest wash (podobnie jak po całości ciemno szary i) na czarnym nie wygląda to fajnie, ale faktycznie w niektórych miejscach kalka nie przylega tak jak powinna - postaram się lekko naciąć skalpelkiem i zalać płynem - zobaczymy jak wyjdzie.
Dziś zaczynam nowy model i chyba zrobię wątek warsztatowy - przynajmniej uniknę podobnych wpadek.
Obrazek
alphard

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli