LWD Szpak 2, scratch 1:48, Andrzej Miąsik

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: LWD Szpak 2, scratch 1:48, Andrzej Miąsik

Postprzez Izydor » środa, 7 marca 2012, 21:59

Sparrow napisał(a): Warto zwrócić uwagę na to, że model został zrobiony z materiałów identycznych lub podobnych jak oryginał!

Żart ON> Nie do końca, bo oryginał był pokryty, o ile dobrze pamiętam, jakąś syntetyczną tkaniną podszewkową. I owiewka powinna być z celuloidowych "szybek" ;o) < żart OFF

Model piękny. Ta konstrukcja płatowca pod poszyciem... nie jakaś imitacja ze skrobanego polistyrenu... :)

Przy okazji, jak się ma oryginał w MLP? Doprowadzili go już do stanu ekspozycyjnego?
Miał naturalną śmiercią od obucha paść, a jemu przyjdzie zginąć, jak na wojnie...
Izydor

Reklama

Postprzez Marcin_Matejko » środa, 7 marca 2012, 22:13

Model fantastyczny, szacun ogromny dla autora :shock:
Popełniłem parę glutów z reki i wiem ile to wymaga pracy, tym bardziej doceniam tego typu dokonania u innych modelarzy, bo to jest modelarstwo przez duże "M"
Jeśli chodzi o drobne niedoskonałości... to który model ich nie ma :?: takich modeli nie ma :!:

Piotrze przekaz moje gratulacje panu Andrzejowi :idea:

Przy okazji, jak się ma oryginał w MLP? Doprowadzili go już do stanu ekspozycyjnego?

Mam nadzieje że nie masz na myśli stanu ekspozycyjnego "Alei Migów" ;o) bo szkoda by było :(
Per Aspera ad Astra
IPMS Polska / IPMS Świdnica / IPMS Air-race / RCtank.pl / RC-trial.pl
Marcin_Matejko

Postprzez Izydor » środa, 7 marca 2012, 22:28

Coś tam przy nim dłubią... Może obecnie wygląda już nieco lepiej?
http://www.planepictures.net/show.php?id=950664

Marcin_Matejko napisał(a):Mam nadzieje że nie masz na myśli stanu ekspozycyjnego "Alei Migów" ;o) bo szkoda by było :(

No, ja jednak wierzę w ich rozsądek. Mam nadzieję, że nie potraktują go jak Kruka, który pięknie odremontowany trafił na powrót pod chmurkę i nabiera "weatheringu" ;o)
Miał naturalną śmiercią od obucha paść, a jemu przyjdzie zginąć, jak na wojnie...
Izydor

Postprzez radoslaw6363 » piątek, 9 marca 2012, 14:13

Szacunek dla Pana Andrzeja ! Dla mnie robienie czegoś z ,,niczego'' to wyższa szkoła jazdy :roll:
Co następne :?:
Będę czekał :!:
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli