przez mimi2777 » poniedziałek, 5 marca 2012, 20:07
Na początek witam wszystkich serdecznie i chciałbym poinformować że jestem tutaj nowy. Dużo przeglądałem te forum i te wspaniałe prace jakie tu tworzycie i postanowiłem spróbować własnych sił w konkursie. Moją pracą konkursowa będzie model pojazdu gąsienicowego Sd.Kfz.251/1 ausf.C w skali 1:35 z Dragona.
Zanim przystąpiłem do konkursu miałem już przyklejony silnik z układem różnicowym i delikatnie spatynowany.
Ostatnio edytowano wtorek, 6 marca 2012, 16:11 przez mimi2777, łącznie edytowano 4 razy
Chyba tak miało byc. Z kodu zdjęc fotosika pobieraj tylko ten fragment który wklejam, a wstawiając na forum daj znacznik Img (jak piszesz post szereg klawiszy nad oknem) http://images49.fotosik.pl/1364/ec51d51c1574ca7cmed.jpg
przyszedł czas na sklejanie gąsienicy skleję ja w tan sposób aby była ruchoma Przepraszam za jakość wykonanych zdjęć.Jestem w trakcie realizacji kupna statywu. ...może coś pomoże.
wreszcie znalazłem trochę wolnego czasu i zacząłem malować modelik,a więc jako podkładu użyłem farby :Mr.Surfacer 1200 a kolory to kupiłem z Masret Kolor i Vellejo
Pomalowałem już koła i gąsienice postanowiłem również zrobić małą podstawkę do sesji wtedy model moim zdaniem lepiej się prezentuje. ...pewnie Hans się trochę wkurzył że ktoś mu brykę na cegłach zostawił...
Witam. Całkiem ładnie ci idzie i widzę że podstaweczka się szykuje. Jeśli mogę wtrącic swoje 3 grosze to troche dziwne odczucia mam co do podłoża. Mam tu na myśli połączenie tych 2 rodzajów kamieni, nijak wynikających z siebie. Oddzielnie wyglądały by owiele lepiej np : te drobne podłoże pasuje np jako wyschnięte koryto rzeki, które przez długi czas toczyło i ścierało kamienie aż pozostawiło na dnie takie otoczaki i wyschło. Większe starte kamienie lepiej by wyglądały jako jedna powierzchnia ubitego starego traktu np w mieście lub jakaś droga w górach. Oba rodzaje nawierzchni stanowią takie fajne smaczki, świetnie imitujące naturę . Obserwuje dalej i czekam na malowanie .
Dzięki za opinie,więc te podłoże na podstawce miało przedstawiać drogę z gruzowiska,takie tam rozwalone mury jak to na wojnie.To jest jeszcze do poprawki,dodam drobnego kamienia,jakaś ziemia ,trawka,może krzaczek,zobaczymy jak to będzie.
Porobiłem trochę odrapań na błotnikach i z przody bo za ładnie wygląda
Mam taki mały problemik ,otóż nie wiem jak mam przykleić te elementy foto trawione,nigdy nie miałem do czynienia z element.foto trawionymi może ktoś mi doradzi jak mam na początek zacząć żeby to miało ręce i nogi