Shermany IIA 1. Dyw. Panc., Dragon, 1:72

Budujesz modele w 'małej' skali, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Shermany IIA 1. Dyw. Panc., Dragon, 1:72

Postprzez mysiek13 » poniedziałek, 12 marca 2012, 08:19

Witam

Dawno nic nie publikowałem na Forum...powodów wiele jak u każdego :cry:

Shermany z Dragona, kleiły sie oczywiście bardzo łatwo, bez problemów. Modele praktycznie z pudła, tylko bambetle i gąsienice dodane (dzięki uprzejmości Kolegów z Forum). Kalki to Armo i TORO, obie firmy bardzo fajne oczywiście, TORO nakładałem pierwszy raz, są bardzo cienkie ale delikatne i trzeba uważać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystkie komentarze miło widziane. Sorki za fotki , próbowałem nowych ustawień aparatu i obróbki w programie graficznym.

Michal
mysiek13

Reklama

Re: Shermany IIA 1. Dyw. Panc., Dragon, 1:72

Postprzez Sherman » środa, 14 marca 2012, 22:00

Czemu wszystkie dodatkowe gąsienice są przyklejone do pancerza na płasko? Nie powinieneś był im usuwać zębów na łącznikach gąsienic!
Na polskich M4A1 z 1.DPanc używano raczej Browningów M1919 a nie M2HB. Mam też pewne wątpliwości co do tych płytek na tyle kadłuba (na zasobnikach na zapasowe ogniwa gąsienic) na których umieściłeś oznaczenia taktyczne, szczerze mówiąc nie przypominam sobie takich wynalazków (większość miała w tym miejscu dospawane blaszane skrzynki po amunicji na których malowano oznaczenia dywizji i pułku, ew na półce była montowana skrzynia z Shermana V).
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - warsztat