Pasy

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Pasy

Postprzez Kitsune » poniedziałek, 12 marca 2012, 17:42

Witam,

jestem początkującym modelarzem i dopiero zaczynam swoją przygodę z modelarstwem. Chciałbym się dowiedzieć [mam nadzieję że to odpowiedni dział? ] z czego robicie pasy? albo jakiej firmy są dobre? czy są one dostępne w Polsce w jakimś sklepie internetowym może? może jakieś inne metody? Chodzi mi oczywiście o skalę 1:24 . Czy np firmy Eduard są dobre?

Pozdrawiam i czekam na pomoc,

Kitsune
Kitsune

Reklama

Re: Pasy

Postprzez Macio4ever » poniedziałek, 12 marca 2012, 17:59

Witaj na forum!

Cieszę się, że dołączyłeś. Przeczytaj, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś, ten mini poradnik: viewtopic.php?f=21&t=19365 gdzie znajdziesz dużo użytacznych informacji.

Co do pasów, odpuść Eduarda, bo to są blaszki. Materiał, który dobrze się sprawdza to jedwabna, bardzo cienka tasiemka. Co do samych blaszek (spinki, zaczepy) bardzo łądne od Scale Motor Sport, S27 czy MFH. Część z nich jest sprzedawana od razu z materiałem. W Polskich sklepach mały wybór - uderzaj do hlj.com, mediamixhobby.com.sg, hobbyeasy.com
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez Kitsune » poniedziałek, 12 marca 2012, 18:26

Macio4ever napisał(a):Witaj na forum!

Cieszę się, że dołączyłeś. Przeczytaj, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś, ten mini poradnik: viewtopic.php?f=21&t=19365 gdzie znajdziesz dużo użytacznych informacji.

Co do pasów, odpuść Eduarda, bo to są blaszki. Materiał, który dobrze się sprawdza to jedwabna, bardzo cienka tasiemka. Co do samych blaszek (spinki, zaczepy) bardzo łądne od Scale Motor Sport, S27 czy MFH. Część z nich jest sprzedawana od razu z materiałem. W Polskich sklepach mały wybór - uderzaj do hlj.com, mediamixhobby.com.sg, hobbyeasy.com

Dziekuję za odpowiedź. Co jakiś czas na tych stronach migają mi produkty Polskiej firmy Aber - zaczepy do pasów bezpieczeństwa - czy są one dobre ? Z tego co widzę większość zaczepów podanych firm są wyprzedane...
Kitsune

Postprzez Macio4ever » poniedziałek, 12 marca 2012, 19:45

Nie korzystałem z Abera. SMS-a kupisz na ich stronie, a co do reszty to zwykle zapasy są uzupełniane w sklepach po kilku, kilkunastu dniach. Jeżeli Aberowski wzór pasuje do oryginału, to bym raczej się nie szczypał.
First Man Than Machine
Macio4ever

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat