Jagdpanzer IV L/70(V) z Waffen SS

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Jagdpanzer IV L/70(V) z Waffen SS

Postprzez Rayl » niedziela, 1 kwietnia 2012, 14:42

Witam,
Poszukuję zdjęć tytułowych pojazdów należących do jednostek Waffen SS najlepiej z roku '45. Chcę zrobić model z Das Reich lub Hohenstaufen i mile widziana była by też pomoc merytoryczna w doborze detali produkcyjnych jagi. Wszelkie informacje i sugestie mile widziane ;o) .

Pozdrawiam,
Paweł
Rayl

Reklama

Re: Jagdpanzer IV L/70(V) z Waffen SS

Postprzez Marek Jaszczołt » poniedziałek, 2 kwietnia 2012, 09:18

Z tego co pamiętam to są zdjęcia pojazdów Das Reich z Węgier z ich 9 kompanii - nawet jeden z pełnymi ekranami.
I'm not lazy... I'm motivationally challenged.(Garfield)
Marek Jaszczołt

Postprzez Rayl » poniedziałek, 2 kwietnia 2012, 15:49

Ciekawa sprawa :shock: ... Nie słyszałem o tym z kompletnymi osłonami. A czy jest ktoś może w posiadaniu tych fotek?
Ostatnie jagi Das Reich dostało w lutym 1945 roku, a więc były to zapewne pojazdy grudniowej/styczniowej produkcji.
Właśnie taki pojazd chciałem zrobić, jednak nie wykluczam wcześniejszej maszyny, gdybym tylko znalazł jakąś ciekawą fotkę.
Rayl

Postprzez Marek Jaszczołt » poniedziałek, 2 kwietnia 2012, 20:56

Rayl napisał(a):Ciekawa sprawa :shock: ... Nie słyszałem o tym z kompletnymi osłonami. A czy jest ktoś może w posiadaniu tych fotek?
Ostatnie jagi Das Reich dostało w lutym 1945 roku, a więc były to zapewne pojazdy grudniowej/styczniowej produkcji.
Właśnie taki pojazd chciałem zrobić, jednak nie wykluczam wcześniejszej maszyny, gdybym tylko znalazł jakąś ciekawą fotkę.

To jest tak jak się pisze z pamięci - w Panzerwrecks 7 są faktycznie zdjęcia L/70 (V) tylko że z 9.SS-Pz.Rgt. (Hohenstaufen) z Wegier :arrow: w tym 923 ciągle z bocznymi ekranami (s74).
I'm not lazy... I'm motivationally challenged.(Garfield)
Marek Jaszczołt

Postprzez Rayl » poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 14:22

Marku, Twoja pomoc jest jak zawsze niezastąpiona :D .
Aby nie zakładać nowego wątku dopisze do tego kolejne pytanie.
Widziałem "gdzieś" rysunek jagdpanzera IV l/70, który pomalowany był na "miniowo" z piaskowymi zygzakami. Z tego co kojarzę to istniało zdjęcie tej maszyny. Jeśli ktoś miałby info o tej jadze to proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
Paweł
Rayl

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste