przez Radek Pituch » wtorek, 10 kwietnia 2012, 07:40
Zostaw wieże tak jak jest, mnie osobiście skręcona wieża kojarzy się z wchodzeniem czołgu do akcji czy nawiązywaniem wymiany ogniowej, więc trudno raczej o to by wyluzowany desant jechał wtedy na czołgu.
Osobiście też bym tej wieży nie ruszał. Niech sobie czołg spokojnie jedzie na wprost. Ale zrobiłem parę zdjęć żebyście zobaczyli jak wygląda ze skręconą i desantem.
Ciężka sprawa z tym śniegiem, ale jakoś walczę. To rzucę sodę na wikol, to na still water i patrzę co wychodzi. Generalnie śnieg ma być suchy. Mokry będzie na następnej dioramce. Poza tym dorzuciłem trochę liści.
Jeżeli chodzi o drogę to pojawiła się żeby znak drogowy uzasadnić A on z kolei pokaże, że akcja dzieje się pod koniec wojny.
Qba jeśli Twoje "suche" dioramki były bardzo fajne to z tą jest coś nie tak, może to tylko wina zdjęć? Problem moim zdaniem przejawia się w matowości i braku mocniejszego kontrastu (np. między śniegiem, a ziemią z pola) Może i dioramka ma przedstawiać scenkę z dużym mrozem i wtedy powyższe zdania nie maja racji, ale moim zdaniem całość lepiej wyglądała by w roztopowych klimatach.
Pobawiłem się zdjęciem (przejaskrawione w celu pokazania o co mi chodzi)
Chyba masz rację Czak z tym kontrastem. Zwłaszcza na drodze go nie widać, bo prysnąłem na śnieg pigmenty, które były zastosowane na drodze. Takie wiesz rozbryzgi błota i się trochę to wszystko zlało. Myślę, że dam trochę wet effect MIGa na drogę.