Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.
przez MirasXS » niedziela, 8 kwietnia 2012, 01:04
Rzuciło mi się w oczy iż używacie środka do nabłyszczania podłogi Sidolux. Proszę wyjaśnijcie w jakim celu i przy jakich materiałach .Czytałem iż ktoś do dioramy inny zamiast lakieru,ale jakiejś definicji użycia nie znalazłem.
-
MirasXS
-
przez alphard » niedziela, 8 kwietnia 2012, 01:08
-

alphard
-
przez uki761 » niedziela, 8 kwietnia 2012, 10:31
Ostatnio wyczytałem że używając go jako rozcieńczalnik do Vallejo podczas malowania aero, powoduje że nie zatyka się dysza. Nie sprawdzałem osobiście ale na pewno to uczynię.
Pozdrawiam, Łukasz
-

uki761
-
przez Wojciech Perkowski » niedziela, 8 kwietnia 2012, 13:22
Z jajkiem

.
Sidolux stosuje sie jako już rozcieńczony błyszczący lakier bezbarwny, więc wykorzystywanie go jako rozcienczalnika/opóźniacza nie ma sensu (chyba, że awaryjnie, bowiem teoretycznie słabo rozcieńczy przy okazji pogarszając tzw. krycie).
Wojtek
-
Wojciech Perkowski
-
przez KFS-miniatures » niedziela, 8 kwietnia 2012, 15:39
Wojciech Perkowski napisał(a):wykorzystywanie go jako rozcienczalnika/opóźniacza nie ma sensu (chyba, że awaryjnie, bowiem teoretycznie słabo rozcieńczy przy okazji pogarszając tzw. krycie).
sprawdzałeś, czy masz takie przekonanie na podstawie tego, że tak ci się wydaje?
-

KFS-miniatures
-
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje