Sidolux

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Sidolux

Postprzez MirasXS » niedziela, 8 kwietnia 2012, 01:04

Rzuciło mi się w oczy iż używacie środka do nabłyszczania podłogi Sidolux. Proszę wyjaśnijcie w jakim celu i przy jakich materiałach .Czytałem iż ktoś do dioramy inny zamiast lakieru,ale jakiejś definicji użycia nie znalazłem.
MirasXS

Reklama

Re: Sidolux

Postprzez alphard » niedziela, 8 kwietnia 2012, 01:08

Obrazek
alphard

Postprzez uki761 » niedziela, 8 kwietnia 2012, 10:31

Ostatnio wyczytałem że używając go jako rozcieńczalnik do Vallejo podczas malowania aero, powoduje że nie zatyka się dysza. Nie sprawdzałem osobiście ale na pewno to uczynię.
Pozdrawiam, Łukasz
uki761

Postprzez Wojciech Perkowski » niedziela, 8 kwietnia 2012, 13:22

Z jajkiem :) .
Sidolux stosuje sie jako już rozcieńczony błyszczący lakier bezbarwny, więc wykorzystywanie go jako rozcienczalnika/opóźniacza nie ma sensu (chyba, że awaryjnie, bowiem teoretycznie słabo rozcieńczy przy okazji pogarszając tzw. krycie).
Wojtek
Wojciech Perkowski

Postprzez KFS-miniatures » niedziela, 8 kwietnia 2012, 15:39

Wojciech Perkowski napisał(a):wykorzystywanie go jako rozcienczalnika/opóźniacza nie ma sensu (chyba, że awaryjnie, bowiem teoretycznie słabo rozcieńczy przy okazji pogarszając tzw. krycie).

sprawdzałeś, czy masz takie przekonanie na podstawie tego, że tak ci się wydaje?
Obrazek
KFS-miniatures

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje