spiton napisał(a):Piszesz Janusz, że F 1 ESCI ma wypukłe linie. To pewne ?
Gdzie?
A Mirage IIIC jest niezły z AML-u. Ma pół kilo żywicy.
spiton napisał(a):Piszesz Janusz, że F 1 ESCI ma wypukłe linie. To pewne ?
Jaho63 napisał(a):Mam rozumieć, że na artboxie jest właściwy, a w pudle jest inny statecznik?![]()
Jaho63 napisał(a): Ponieważ?![]()
AndrzejS napisał(a):A i jeszcze sie mi przypomniało
spiton napisał(a):To ciekawe, że takie fajne samoloty jak Mirage III czy F1 nie doczekały sie porządnych modeli w 72
MARIO napisał(a):Czy można prosic Kolegę Jacka o fotki tego modelu co zamiescił fotkę.
mirage3 napisał(a):IMHO Hasegawa THE BEST AT ALL
Jaho63 napisał(a):Dzięki, literówka oczywiście (choć irańskie też były, ale as 14 zwycięstwami był tylko u Husajna!). A swoją drogą to jak zobaczyłem, że jest odpowiedz od Arkadego, to się ucieszyłem, że dostąpię jakiejś wiedzy w temacie większej...(choć z kolei wiem, że teraz tylko w 48-ce siedzisz).
Miał też HDL wydać kalki w 72-ce, do tego Mirage'a, nie wiecie nic towarzysze? Google nie wie.
DiegoR napisał(a):Jaho63 napisał(a):Dzięki, literówka oczywiście (choć irańskie też były, ale as 14 zwycięstwami był tylko u Husajna!). A swoją drogą to jak zobaczyłem, że jest odpowiedz od Arkadego, to się ucieszyłem, że dostąpię jakiejś wiedzy w temacie większej...(choć z kolei wiem, że teraz tylko w 48-ce siedzisz).
Miał też HDL wydać kalki w 72-ce, do tego Mirage'a, nie wiecie nic towarzysze? Google nie wie.
Co do modeli: Heller ma najlepsza " bryle" natomiast najladniejszym " modelem" jest Hasegawa.
( Najlepiej polaczyc oba aktualnie dostepne: F.1 CT Hellera oraz F.1C Revella - uzyskamy w ten sposób tez niezbedne uzbrojenie, np. " iracki" dodatkowy podkadlubowy zbiornik paliwa )
ESCI - IMHO jest dosc sknocony, a proponowane w jedym z boxów malowanie irackie to czysta fantazja.
Anteny na stateczniku sa rózne w zaleznosci od wersji ( od EQ-1 do EQ-7) stad najlepiej sprawdzic numer seryjny i oczywiscie wersje budowanej maszyny.
Kalki HDL do F.1EQ ukaza sie w 1/72 i 1/48 ( m.in. 3 malowania irackie [IrAF] - 2 pustynne i 1 morskie + 5 malowan iranskich [IRIAF]) - projekt sie nieco opóznil, gdyz iranskie F.1 wrócily w tym roku do aktywnej sluzby, juz w nowym malowaniu pustynnym - a uzyskanie dokladnych danych "zródlowych" wymaga z oczywistych wzgledów nieco czasu.
Pozdrawiam
Diego
Bartosz Piotrowski napisał(a):DiegoR napisał(a):Jaho63 napisał(a):Dzięki, literówka oczywiście (choć irańskie też były, ale as 14 zwycięstwami był tylko u Husajna!). A swoją drogą to jak zobaczyłem, że jest odpowiedz od Arkadego, to się ucieszyłem, że dostąpię jakiejś wiedzy w temacie większej...(choć z kolei wiem, że teraz tylko w 48-ce siedzisz).
Co do modeli: Heller ma najlepsza " bryle" natomiast najladniejszym " modelem" jest Hasegawa.
( Najlepiej polaczyc oba aktualnie dostepne: F.1 CT Hellera oraz F.1C Revella - uzyskamy w ten sposób tez niezbedne uzbrojenie, np. " iracki" dodatkowy podkadlubowy zbiornik paliwa )
ESCI - IMHO jest dosc sknocony, a proponowane w jedym z boxów malowanie irackie to czysta fantazja.
Anteny na stateczniku sa rózne w zaleznosci od wersji ( od EQ-1 do EQ-7) stad najlepiej sprawdzic numer seryjny i oczywiscie wersje budowanej maszyny.
Kalki HDL do F.1EQ ukaza sie w 1/72 i 1/48 ( m.in. 3 malowania irackie [IrAF] - 2 pustynne i 1 morskie + 5 malowan iranskich [IRIAF]) - projekt sie nieco opóznil, gdyz iranskie F.1 wrócily w tym roku do aktywnej sluzby, juz w nowym malowaniu pustynnym - a uzyskanie dokladnych danych "zródlowych" wymaga z oczywistych wzgledów nieco czasu.
Pozdrawiam
Diego
Cześć,
Czytałem w prasie zachodniej (Combat Aircraft) że irańskie Mirage F1 z braku części zamiennych nie będą wykorzystywane. Coś się zmieniło ?
Kiedy można się spodziewać w sklepach kalek ?
Pozdrawiam
Bartek
DiegoR napisał(a):Irackie malowania to wlasnie slynny F.1 z 14 zwyciestwami ( tak naprawde dokonano na tej maszynie 2 zestrzelen - cala historia tych 14 znaczków jest dosc zabawna)
DiegoR napisał(a):Kalki do F.1 przewidziane sa na druga polowe tego roku
Przedtem ukaza sie kalki
- do tureckich F-4E / F-4ETM / RF-4ETM Phantom /Simsek i
- F-5A/RF-5A ( Iran, Wietnam Pld., Wietnam )
Jaho63 napisał(a):DiegoR napisał(a):Irackie malowania to wlasnie slynny F.1 z 14 zwyciestwami ( tak naprawde dokonano na tej maszynie 2 zestrzelen - cala historia tych 14 znaczków jest dosc zabawna)
Możesz to rozwinąć?
Czytałem chyba na ACIG-u, że na tej maszynie uzyskał większość swoich zwycięstw ichni "Hartmann", Moukhalad, czy jak mu tam? Wiadomo, że w ogóle zwycięstwa w takich rejonach, ich dokumentalizację należy traktować z przymrożeniem oka, ale w drugą stronę obowiązuje to samo, znaczy skąd te twarde informacje o jedynie dwóch zwycięstwach?
Sam model by mnie interesował, ale jak piszecie, że to taka masakra, to chyba się nie odważę. Może jakiś Sword go zrobi. Czesi są sprytni.
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości