Jaho63 napisał(a):Jaro_Su napisał(a):70 korun? Biorę....
Byś przywiózł kilka sztuk, dla kolegów?

Tamiya Shiden kosztuje sklepowo podobnie jak Aoshima/Kopro (ok 50 pln) także nie widzę powodów do sarkania na cenę...Zawsze można kupić tamkę , tylko to jest tak jak z tym nowym zerem - ta cena.
O jakich nowych modelach Aoshimy mówisz Jaho? W 1/72 ja kojarzę tylko 2 produkty godne uwagi (wspomniany wyżej N1K2 oraz FW Ta-152), ale obydwa pojawiły się w latach 90-ych ubiegłego wieku.Te nowe Aoshimy to modele najwyższej półki. Porównywalne tylko z najlepszymi wypustami Tamyi, Fujimi czy Hasegawy. Tak przynajmniej uważam.
Jaho63 napisał(a):cris a w zestawie Kopro jest tylko jeden zestaw kalek? ;)
pik napisał(a):N1K2 oraz FW Ta-152), ale obydwa pojawiły się w latach 90-ych ubiegłego wieku.
cris napisał(a):,,A343-11 Sugita'' Tu powinien być model z wczesnym ogonem
Jaro_Su napisał(a):70 koron to za kalki, ale i tak sobie wezmę.......
Jaho63 napisał(a):No przecież wiem. Pytałam czy nie przywiózłbyś kilka zestawów kalek dla kolegów?
cris napisał(a):,bo N1K1Ja z Tamiji bije go na głowę (wiem bo mam).
cris napisał(a):Shiden-kai mam z Hasegawy i niestety jest on obarczony błędami wymiarowymi -i to podstawowymi -o oczywistych uproszeniach konstrukcji nie wspomnę.
cris napisał(a):Pomimo podobnych uproszczeń w Aoshimie mam nadzieję ,że będzie on bardziej ,,zgodny wymiarowo" .Właśnie jedzie do mnie zestaw z oznaczeniami Sugity to opisze jak się te kalki mają w realu. Niepokoją mnie te ,,krzyżyki" ma sylwetkach samolotów -w kalce Hasegawy w 1/48 ich się nie dopatrzyłem

zegeye napisał(a):Jest tam natomiast napisane że pewien historyk japoński pan Kazuhiko Osuo widział ''raz'' fotki samolotów 343 Kokutai z naniesionymi symbolami zwycięstw powietrznych ''w prywatnym albumie ze zdjęciami''

Jaho63 napisał(a):cris napisał(a):,,A343-11 Sugita'' Tu powinien być model z wczesnym ogonem
Jak Ci ta część kalek nie pasuje, to chętnie odkupię.![]()
zegeye napisał(a):cris napisał(a):,bo N1K1Ja z Tamiji bije go na głowę (wiem bo mam).
Masz oba czy tylko ten z Tamiyi?
cris napisał(a):.Miałem kiedyś N1K1 z Aoshimy i mam z Tamiji
zegeye napisał(a):Model Tamiya zaś pomimo że jest nowocześnie zaprojektowany i rzeczywiście ma więcej detali do tzw. wklejania to nie sprawia na mnie tak dobrego wrażenia (ale tu nie mogę powiedzieć dlaczegopo prostu takie mam odczucia)
A to chyba nie mnie ,bo ja o Shidenie 11 Aoshimy nic takiego nie pisałemzegeye napisał(a): Tamiya i Aoshima mają dokładnie te same wymiary (dlatego pytałem które wymiary podstawowe w modelu Aoshimy są błędne)
zegeye napisał(a):cris napisał(a):Shiden-kai mam z Hasegawy i niestety jest on obarczony błędami wymiarowymi -i to podstawowymi -o oczywistych uproszeniach konstrukcji nie wspomnę.
A mógłbyś podać które to wymiary są błędne w modelu Hasegawy? Podstawowe czyli jak mniemam rozpiętość długość kadłuba itp?
zegeye napisał(a): Model shiden-kaia tej firmy jest najlepszy na rynku
Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości