Piątek trzynastego w sklepie Exito

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

Re: Piątek trzynastego w sklepie Exito

Postprzez Slash » piątek, 13 kwietnia 2012, 14:37

Liczyłeś na ponadprogramowy miły gest i z racji, że się nie udało założyłeś ten wątek? Chyba naprawdę dopadł Cię piątek 13go :lol:
Slash

Reklama

Postprzez rollingstones » piątek, 13 kwietnia 2012, 14:48

EXITO jest the Best -każdemu polecać będę.
płotka
rollingstones

Postprzez Kuba P. » piątek, 13 kwietnia 2012, 15:06

Kupowałem wiele razy w sklepie Exito i bardzo go lubię.
To jeden z moich najfajniejszych sklepów, wszystko jest, cena dobra, można się dogadać - czego chcieć więcej?
Ja się nie wykłócam u ludzi, bzdur nie gadam to mnie nie traktują z buta. Proste. :mrgreen:
Kuba P.

Postprzez Czarny » piątek, 13 kwietnia 2012, 16:16

Czart wybacz ale robisz straszny szum o nie-wiadomo-co? Niby dla czego sprzedawca, skądinąd bardzo miły gość przekazujący część swojego czasu i profitu na rozwój modelarstwa w Krakowie, ma cię potraktować w sposób szczególny? Czy jak na gwałt potrzebujesz ziemniaków na obiad to dzwonisz do warzywniaka i prosisz żeby co pani Krysia przyniosła teraz już i nagle 2kilo a kasę co prawda większą ale dasz jej za kilka dni? Chcesz żeby sprzedawca przepuścił przez kasę fiskalną towar i wysłał ci go bez płacenia czy zrobił z tobą transakcję bez fiskalnego udokumentowania tego faktu?

Z drugiej strony tak ekstra ci się śpieszyło żeby dostać ten debonder i tak ci był potrzebny że nie miałeś czasu przejść się po kilku lepiej zaopatrzonych warszawskich sklepach modelarskich niż wszystkie razem wzięte jakie mamy w Krakowie? Chcesz mi powiedzieć, że NIGDZIE w 100lycy nie mają jednej butelki debondera? Z mojego punktu widzenia wygląda to tak-
Potrzebujesz debonder ale nie chce ci się ruszyć tyłka i podzwonić albo objechać kilka sklepów które masz na miejscu. Robisz szum że strasznie na gwałt i już na wczoraj go potrzebujesz a tak na prawdę OK będzie jak do ciebie dotrze we wtorek czyli, licząc od zaistnienia potrzeby, za 5 dni. To w końcu potrzebujesz go na za tydzień czy na wczoraj?
Narzekasz na bardzo fajny i kontaktowy sklep że gościu nie pobiegnie na pocztę wysyłając ci już i teraz towar a samemu nie chce ci się ruszyć. Ciekawy jestem ile więcej czasu spędził byś objeżdżając np jadara - Torę - Dworzec Centralny i Martolę niż spędziłeś na głupie telefony i szukanie w necie? Będąc kilka razy na delegacji w Warszawie odbyłem taką peregrynację komunikacja miejską i nie zajęło mi to całego dnia.

Kończąc chciałbym jedynie stwierdzić, że:

Kraków przeprasza jaśnie pana z Warszawy za sklep Exito.
Czarny

Postprzez Jaho63 » piątek, 13 kwietnia 2012, 16:45

A ja Ci powiem Czarny, że bardzo szybko oceniasz. Ja się wstrzymałem bo za mało info. na ocenę. Mogło być tak, że Krzysiek przesadził, mogło być tak, że na grzeczną prośbę potraktowano go z buta. Ja nie wiem. A Ty skąd wiesz? "Opowieść" Krzyśka nie była nader szczegółowa.
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez K.Y.Czart » piątek, 13 kwietnia 2012, 16:50

Szanownych panów z byłej stolicy przepraszam, że jako człowiek z prowincji (bo przecież nie jestem nawet z obecnej stolicy kraju, tylko z marnej stolicy jabłek) ośmieliłem się mieć nienajlepsze zdanie o sklepie Exito. Niby mam prawo mieć takie zdanie i lokalne patriotyzmy nic tu nie zmienią, ale skoro tyle osób broni tej zacnej placówki krzewienia modelarstwa w mieście smoka, to niech wam będzie. Nie mam racji, powinienem cierpliwie czekać, a nie wymyślać jakieś zachcianki. Nie od dzisiaj wiem, że w Krakowie czas płynie innym rytmem, powinienem się domyśleć, że się nie da. Na szczęście niedaleko Krakowa jest Oświęcim i tam jest też sklep z upragnionym Debonderem P firmy Legato. To tak ogólnie do wszystkich Krakowian i ich sympatyków. Wisła pany, Cracovia pany (niepotrzebne skreślić) :)

A teraz do Czarnego osobiście.
Kolego, gdyby Kraków miał takich mieszczan w epoce Zygmunta III, to ów zapewne nie ośmieliłby się przenosić stolicy na prowincję. To raz. Dwa, że Skierniewice leżą mniej więcej tak samo daleko od Warszawy i Łodzi, trochę dalej jest do Poznania, Radomia i Kielc, i kupowanie przez Internet dóbr modelarskich jest najwygodniejszą jego formą, bo w "u nasz w mieście" takiego sklepu nie ma. Więc sobie daruj połajanki w rodzaju: "ale nie chce ci się ruszyć tyłka i podzwonić albo objechać kilka sklepów które masz na miejscu", bo się ździebko zagalopowałeś w domysłach. Nawiasem mówiąc w "stolycy" mają Debonder, tylko nie Legato. A ja się uparłem akurat na ten czeski. ;o) Reszta na PW.
Ostatnio edytowano piątek, 13 kwietnia 2012, 18:53 przez K.Y.Czart, łącznie edytowano 1 raz
K.Y.Czart

Postprzez rollingstones » piątek, 13 kwietnia 2012, 16:58

Kielc w to nie mieszaj ;o)
płotka
rollingstones

Postprzez K.Y.Czart » piątek, 13 kwietnia 2012, 17:01

rollingstones napisał(a):Kielc w to nie mieszaj ;o)

Same się wmieszały :lol:
K.Y.Czart

Postprzez dewertus » sobota, 14 kwietnia 2012, 01:13

Czarny napisał(a):ile więcej czasu spędził byś objeżdżając np jadara - Torę - Dworzec Centralny i Martolę

Abstrahując od głównego wątku ;o) :
Jadar - był się przeniósł z Warszawy na Pragę (co mnie akurat cieszy bo mam "prawie" po drodze z pracy do domu jak mi się Agamy kończą :mrgreen: )
Tora - jak chłopaków budowa metra odcięła od świata to dojazd do nich jest teraz o kant d...y (i chyba zaopatrzenie też trochę podupadło...)
DW Centralny (Sindar czy jakoś tak) - od zakończenia remontu dworca na E2012 już ich tam nie ma... Ostał się ino kanał e-shop...
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Postprzez K.Y.Czart » sobota, 14 kwietnia 2012, 07:57

dewertus napisał(a):Abstrahując od głównego wątku ;o)

Aby skończyć ten wątek dodam, że czwarty z wymienionych warszawskich sklepów - Martola - też się przeniosła, choć na szczeście nadal jest w okolicy akademika mojego syna, który odbiera moje zamówienia on-line. Jest jeszcze (lub był, bo dawno nie byłem) całkiem niezły kiedyś sklep w Galerii Ursynów. Chematic zdaje się. ;o)
K.Y.Czart

Postprzez zenon-król woźnych » sobota, 14 kwietnia 2012, 12:53

Seweryn napisał(a): Wysyłka priorytetowa też zazwyczaj czeka 2-4 dni na wyjście z siedziby sklepu. Tak patrząc na różne zakupy to najlepiej pod tym względem wypada hobby szeroka 5, oni mają błyskawiczne wysyłki i już przy składaniu zamówienia jak czegoś nie mają to się tego nie da do koszyka włożyć.

O to ciekawe bo kilka razy zamawiałem w Martoli,i zawsze odbierałem paczkę z poczty na drugi dzień po zapłaceniu. :shock:
zenon-król woźnych

Postprzez Rafal » sobota, 14 kwietnia 2012, 13:17

K.Y.Czart napisał(a):
* zróbcie coś z tą cenzurą obyczajową. Słowo p.o.c.h.w.a.ł.a użyte w bierniku jest pozbawiane początku i zostaje okrojone do słowa "ałę". Stąd taka dziwna forma w zdaniu. ;o) A jak ktoś będzie chciał napisać o pokrowcu na miecz? A może to od w.a.ł.a?

Trik:

pochwała.

Kod: Zaznacz cały
[color=#000000]p[/color]ochwała.
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Postprzez ewpiga » sobota, 14 kwietnia 2012, 14:08

zenon-król woźnych napisał(a):
Seweryn napisał(a): Wysyłka priorytetowa też zazwyczaj czeka 2-4 dni na wyjście z siedziby sklepu. Tak patrząc na różne zakupy to najlepiej pod tym względem wypada hobby szeroka 5, oni mają błyskawiczne wysyłki i już przy składaniu zamówienia jak czegoś nie mają to się tego nie da do koszyka włożyć.

O to ciekawe bo kilka razy zamawiałem w Martoli,i zawsze odbierałem paczkę z poczty na drugi dzień po zapłaceniu. :shock:

heh, z Martoli kilka razy odbierałem paczkę zanim zdążyłem zapłacić.
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez Daniel-Martola » sobota, 14 kwietnia 2012, 21:10

Seweryn napisał(a): Wysyłka priorytetowa też zazwyczaj czeka 2-4 dni na wyjście z siedziby sklepu.

A kiedy to się tak zdarzyło? Bo po pierwsze przy płatności przelewem wysyłamy zawsze w dniu wpływu na konto, chyba że jest to piątek, lub zaksięgowano po 16-17 albo dzień dostawy z Czech kiedy fizycznie wszystkiego wysłać się nie da, a po drugie to zawsze wybierałeś taką formę płatności i w tym samym dniu co do nas przelew wpłynął paczka wychodziła lub następnego z rana. Potwierdzenie wysłania z reguły wychodzi od nas później niż paczka na pocztę.
Chyba że uważasz że wystawienie polecenia przelewu jest równoznaczne z pojawieniem się pieniędzy u nas na koncie. To takie rzeczy to kiedyś w erze, T-mobile już tera tak nie ma :mrgreen:
A przy wybraniu pobrania jest podobnie - tylko nasze możliwości przerobowe ograniczyć mogą datę wysyłki. No i awarie komputerów na poczcie.

PS. sprawdziłem zamówienie: prośba o płatność wyszła od nas w piątek o 14. Zamówienie wyszło w poniedziałek rano.
O 2-4 dniach mowy nie ma - w soboty i niedziele nie ma wysyłek.

pozdrawiam
Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 11:07 przez Daniel-Martola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Daniel-Martola

Postprzez Rafal » sobota, 14 kwietnia 2012, 21:58

Daniel-Martola napisał(a):Chyba że uważasz że wystawienie polecenia przelewu jest równoznaczne z pojawieniem się pieniędzy u nas na koncie. To takie rzeczy to kiedyś w erze, T-mobile już tera tak nie ma :mrgreen:

Kontrargumenty :) :

http://www.aliorbank.pl/pl/bankowosc_elektroniczna/internet/przelew_natychmiastowy

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/607651,nadchodzi_rewolucja_natychmiastowe_przelewy_juz_za_kilka_tygodni.html
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferty sklepów i firm