Witam !
Coś tam porobiłem. Przygotowałem zarys podstawki, wymalowałem tanka i osadziłem na podstawce. Razem z Łukaszem (Uki), Tomkiem (Aniołem) i kolegą Mikołajem (nie zarejestrowany) zapoczątkowaliśmy "piątkowe wieczory" (2 spotkanie), podczas których gadamy, pokazujemy i walczymy modelarsko. Tym razem mieliśmy wylać wodę Andrei. Łukasz i Tomek dzielnie uszczelniali podstawkę a ja latałem z "zaopatrzeniem"

Niestety wody nie daliśmy dary wylać. Trzeba dobrze uszczelnić łączenie dioramy z płytkami plastiku, tak aby nic nie przeciekło. Dzięki Łukaszowi i Tomkowi uratowałem wodę. Łukasz tylko odrobinę wylał żywicę na łączeniach plastiku z dioramą i mimo to wszystko wyleciało. Na dzień dzisiejszy jest:
- czołg w fazie brudzenia
- podstawka: wymalowana, pigmenty, dojdzie jeszcze trochę trawy i innych takich
- Tomek odradził figurkę Dragona z Gudalcanal i stanie dwóch kolegów od Verlindena.
Trochę fotek

Pozostało:
- dokończyć brudzenie czołgu
- figurki
- uzupełnić piasek wokół Chi-ha (uwaga żony i Tomka)
- woda - Łukasz i Tomek doradzają połączenie pleksi z dioramą silikonem. Tak uszczelniona forma powinna "wytrzymać" i zapobiec wyciekowi żywicy.
Dla zainteresowanych testy wody Andrei i żelu Vallejo

Jeszcze raz dziękuję Łukaszowi, Tomkowi i Mikiemu za pomoc i uwagi. A tak na marginesie jeżeli wiecie, ze Koledzy z Forum mieszkają blisko Was, to warto się zapraszać i spotykać. Drugi raz spotkaliśmy się w realu i czas przeleciał taaaaaaak. Mamy zaplanowane kolejne majowe "piątkowe" spotkanie. Naprawdę jestem strasznie zadowolony, ze dane mi było poznać Kolegów, bo myślę że łączy nas jedna wspólna pasja i fajnie jest spotkać się i pogadać o tym a i nie tylko.