Pati napisał(a):gdzie ostatecznie zamowiles flock?
Zamówiłem z HLJ, ponieważ tylko tam był dostępny karbon SMS 1024
Pati napisał(a):gdzie ostatecznie zamowiles flock?

MesserDesign napisał(a):Malowanie kasty w dwóch kolorkach wyszło dobrze, ale... w złej kolejności. Dałeś zdjęcie oryginału, gdzie widać wyraźnie że czarne elementy są w macie, a żółte to połysk. Teraz masz i żółty i czarny w macie, a przecież na żółty musi iść jeszcze bezbarwny.
Trzeba było pomalować kastę na żółto, potem bezbarwny i dopiero maskować i malować czarnym. Teraz masz niepotrzebnie podwójne maskowanie i prawdopodobieństwo że powstanie schodek od lakieru na granicy maskowania...
Pozdrawiam
MesserDesign
osa napisał(a):No właśnie od początku zastanawiałem się jaką kolejność zrobić przy tych kolorach, żeby żółty był błysk, a drugi w macie. Na zdjęciu tego, aż tak nie widać, ale żółty bez lakieru ma już połysk. Za dużo wyboru teraz nie mam. Mogę zamaskować jeszcze raz dół i puścić bezbarwny połysk na górę i później bezbarwny mat na dół zgadza się?
Gadas_75 napisał(a):
Schodkiem, to raczej nie ma się co martwić, bo przecież czarny spód to nic innego jak plastiki przykręcane do karoserii, jedyny minus to podwójna robota z maskowaniem, ale zawsze można sobie to wytłumaczyć na korzyść tak, że przy jednym modelu mamy podwójną praktykę z maskowaniem.![]()
Gadas_75 napisał(a):Można też cały połyskiem, a potem tylko dół matem.

Macio4ever napisał(a):Zostawiłeś babola z prawej strony osłony koła zapasowego - czarny wyjechał na żółty...
Wosk po zrobieniu uszczelek drzwi i przedniej szyby, bo po wosku słabo się maluje.

marshall6 napisał(a):Dobry model wyjdzie z tegoAle chrom chyba nie wyszedł tak jak powinien?
marshall6 napisał(a):Może za gruba warstwa chromu. Weź jakiś gładki kawałek plastiku pomaluj to czarnym z połyskiem i na to cieniutką warstwę chromu.
Macio4ever napisał(a):Zrobiłem poradnik, a tu lipa - nikt nie czyta![]()
Wątki o chromie:
viewtopic.php?f=21&t=11347&p=135563
viewtopic.php?f=76&t=15709
Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości