Prosze o dopisanie mnie do konkursu z modelem P-51D Mustang od Academu w 1:72.
Model bedzie w malowaniu Australijskich Krolewskich Sil Powietrznych z 1946 roku
Maly Inbox:

pik napisał(a):Od czasu jak jest na rynku Tamiya, sklejanie innych P-51D w skali 1/72 powinno być prawnie zabronione.A już szczególnie mustangopodobnego wyrobu Academy!
Hehe oczywiście, zresztą sklejam często nawet gorsze modele niż ten P-51 Academy (którego też w swoim czasie popełniłem, jest do znalezienia na forum), ale tutaj mamy konkurs, współzawodnictwo, także wypadałoby sięgać po solidniejszą podstawę...A kto ostatnio kleił Hellerowskiego Corsaira ;-)?
Przepraszam , strasznie offtopikujemy, ale nie mogłem się powstrzymać...
także wypadałoby sięgać po solidniejszą podstawę...![]()

pik napisał(a): ale tutaj mamy konkurs, współzawodnictwo, także wypadałoby sięgać po solidniejszą podstawę...![]()

pik napisał(a):No pewnie, że się da złożyć ten model, ładnie pomalowany może nawet efektownie wyglądać, ale z wyglądu będzie tylko z grubsza przypominał Mustanga, o czym świadczy właśnie powyższe zdjęcie. W modelach innych maszyn to może nie problem, ale sylwetkę P-51 każdy znakomicie zna i łatwo wyłapie dysonanse...

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości