Jiloo napisał(a):Kompresor podany przez rastula powinien wystarczyć. Też miałem coś podobnego. Ale osobiście po doświadczenich dodałbym do tego zbiornik. Dzieki temu sprzęt nie pracuje non stop tylko włącza się okazjonalnie. To dużo wygodniejsze.
pawel700 napisał(a):Już na zdjęciu z tej aukcji widać że ten AB133 to inna konstrukcja niż wszystkie inne MARy z ukręcającą się dyszą.
W AB133 jest to inaczej zrobione, jest tam uszczelka teflonowa. Wygląda na trwalsze rozwiązanie. Zresztą patrząc cenowo to chyba najwyższy model z tej firmy.
pilex7 napisał(a):Sorry, że pytam, ale w jakich okolicznościach ukręcają wam się dysze. Mój EW700 ma już pięć lat i ani razu nie musiałem odkręcać w nim dyszy.
luck1985 napisał(a):Mogłeś tego MARa sobie odpuścić i kupić chociażby ten:
http://www.fine-art.com.pl/aerograf-evo ... -solo.html
Albo za mniejsze siano H&S Ultra- 280zł, nie ma tylko regulacji skoku igły. Można czułość na palcu wyćwiczyć![]()
Aktualnie Mar służy mi do lakieru bezbarwnego.
Jiloo napisał(a):pilex7 napisał(a):Sorry, że pytam, ale w jakich okolicznościach ukręcają wam się dysze. Mój EW700 ma już pięć lat i ani razu nie musiałem odkręcać w nim dyszy.
Stara szkoła mówi, że od czasu do czasu trzeba aero rozkręcić, żeby dobrze wyczyścić. Ale też przestałem to robić. Czyszczę acetonem i wszystko śmiga jak trzeba.

pilex7 napisał(a):pawel700 napisał(a):Już na zdjęciu z tej aukcji widać że ten AB133 to inna konstrukcja niż wszystkie inne MARy z ukręcającą się dyszą.
W AB133 jest to inaczej zrobione, jest tam uszczelka teflonowa. Wygląda na trwalsze rozwiązanie. Zresztą patrząc cenowo to chyba najwyższy model z tej firmy.
Sorry, że pytam, ale w jakich okolicznościach ukręcają wam się dysze. Mój EW700 ma już pięć lat i ani razu nie musiałem odkręcać w nim dyszy.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości