Nasze fury i moto w 1:1

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych jedno lub dwuśladach, szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: Nasze fury i moto w 1:1

Postprzez portalus » niedziela, 22 kwietnia 2012, 13:24

Te hipstery czy tam hipsterzy to się nie ubierają - oni się stylizują. Mam takich kumpli i oni mają nawet w tych swoich smartfonach zdjęcia tu jestem wystylizowany tak a tu tak, a tu to mnie wystylizował ten, a fryzurę ułożył ten. Gorzej jak baby. Ciekawe jak my abnegaci wyglądu własnego jesteśmy postrzegani przez nich bo bezpośredni nikt mi nic nie powiedział ale ciekawe rzeczy słyszałem w drugim obiegu.
Trochę odbiegliśmy od tematu ale co tam.
portalus

Reklama

Postprzez Adas' » poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 19:41

No to na temat.

Jest taki gosciu, Ed Roth, znaczy byl bo niestety zmarl, i on wlasciwie caly ten hot rodding przewrocil dogorynogami, jego samochody, sztuka, pomysly, to wszystko przeplata sie do dzis w tym malym swiatku... Kiedys narysowal karykature Forda A, zwana "Race?", a ze moj jeszcze stoi u poprzedniego wlasciciela, i niemam co robic, to sobie gryzmole, i narysowalem ten sam rysunek, ale z moim autem:

Obrazek

To tak dla jaj i do powrotu w kierunku maszyn...
Adas'

Postprzez Fred-k2 » poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 20:57

Tych starych Fordów to pozazdrościć. Hod rody mnie kręcą od dziecka, szkoda tylko że tutaj w Polsce taki 'coupe z 32 bez nadkoli odpada, z tego co wiem to przez ich brak by go nie dopuścili do ruchu, a tak można by sie kiedyś nad takim zastanowić (w miarę możliwości). Dobry rysunek, różnicy w porównaniu do oryginału trudno się dopatrzeć :)
pozdrawiam Fryderyk, modelarz ambitny lecz leniwy
ObrazekObrazekObrazek
Fred-k2

Postprzez marshall6 » poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 23:12

O właśnie, to jest ciekawe czy coś takiego może poruszać się po naszych drogach. Tak o własnych siłach, nie na lawecie, może posiadacz się wypowie :mrgreen:.
Horsepower sells cars, torque wins races.
marshall6

Postprzez Adas' » wtorek, 24 kwietnia 2012, 07:53

Po waszych nie wiem...

Tu jest inaczej, ale podbno nie wolno jezdzic bez blotnikow, ale widzialem tyle tych aut na dunskich numerach... Trzeba sie uzbroic w dokumentacje, pojsc do stacji kontroli pojazdow i pogadac z inzynierem.
Np. w Niemczech jest to mozliwe, ale prawie nikt o tym nie wie, jest paragraf gdzie wyraznie melduja ze pojazdy do 1960 roku moga miec jakiekolwiek blotniki, albo i wcale...

Pozyjemy uwidzimy.
Adas'

Postprzez krzysiekg » środa, 25 kwietnia 2012, 05:20

Adas' napisał(a):Po waszych nie wiem...

Czyli rozumiem, że te nasze nigdy nie były Twoje?

Krzysiek
krzysiekg

Postprzez Adas' » środa, 25 kwietnia 2012, 09:27

Mialem 15 lat jak rodzice powiedzieli ze zmykamy. Nie mialem jeszcze prawka, takze chyba nie moje... Nie wiem. Nie znam sie tez na przepisach w Polsce. Ale wiem ze co tu jest legalne, i co mozna zrobic, wcale nie musi byc legalne gdzie indziej, ale w innych krajach musza to tolerowac. Znaczy jezeli moje auto niema blotnikow, i ma wazny przeglad, to choc jest to w Polsce nielegalne, to itak moglbym sie nim tam turlac, i nikt niema prawa mi tego zabronic...
Adas'

Postprzez Pati » środa, 25 kwietnia 2012, 20:06

marshall pytał czy po naszych (polskich) można tak jeździć, więc Adas odpisał jak odpisał. nie czepiaj sie o nasze-wasze bo to droga do nikąd.
jeśli jakies auto w jakimś kraju jest dopuszczone do ruchu (zarejestrowane, z przeglądem i ubezpieczone), może się poruszać po innych krajach. jedyne restrykcje będą dotyczyły wyposażenia obowiązkowego (apteczka, gaśnica, łańcuchy, kamizelka itp) i ewentualnego zaklejenia lamp przednich jeśli auto przyjechało z kraju o ruchu odwrotnostronnym. teoretycznie jesli się to odbywa w obrębie ue, to kazde auto zrejestrowane w jednym z krajów członkowskich, powinno być potem bez problemu zarejestrowane w innym kraju, ale jak pokazuje praktyka (patrz pojazdy rhd) jest z tym różnie.
Pati

Postprzez krzysiekg » środa, 25 kwietnia 2012, 21:00

Z profilu kolegi Adas' nie wynika jednoznacznie skąd do nas pisze, a z kontekstu poprzedniego posta wnioskuję, że nie z PL. Stąd moje pytanie, na które dostałem wyczerpującą odpowiedź.
Nikt nikogo się nie czepia, więc nie gorączkujmy się tak..
krzysiekg

Postprzez siara1939 » niedziela, 6 maja 2012, 16:46

Dzisiaj mimo chlodnego wiatru troche pojezdzilem w terenie. Ciekawe doswiadczenie na wahaczu pchanym. :D

Obrazek
Obrazek
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez Krzychu126 » niedziela, 6 maja 2012, 19:10

SHL M11, mój wujaszek ma taką :mrgreen:
Obrazek
Krzychu126

Postprzez zmorka » niedziela, 6 maja 2012, 20:21

siara1939 napisał(a):Dzisiaj mimo chlodnego wiatru troche pojezdzilem w terenie. Ciekawe doswiadczenie na wahaczu pchanym. :D

Przyłącze się jak tylko zakończę pracę nad swoim :mrgreen: .
zmorka

Postprzez krzysiekg » poniedziałek, 7 maja 2012, 19:29

Podobała mi się od momentu pojawienia na rynku i tak po 6 latach jestem szczęśliwym posiadaczem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia na szybko z weekendowej wycieczki, silnik 1,9 JTDm (150).

ps. Głowa żony jest trochę mniejsza:)

Krzysiek
krzysiekg

Postprzez Artur Domański » poniedziałek, 7 maja 2012, 19:46

A u mnie malutka zmiana, obecnie ujeżdżam się coś takiego
Obrazek
Pozdrawiam
Artur
Artur Domański

Postprzez daddycustomizer » poniedziałek, 7 maja 2012, 20:48

Gratuluję alfy, taką kupuje się sercem a nie rozumem. :mrgreen: Jak dla mnie ma baaaardzo wysokie miejsce w klasyfikacji najpiękniejszych aut jakie świat widział.
daddycustomizer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pojazdy cywilne - rzeczywiste