LVT-(A)1 Dragon 1/72

Budujesz modele w 'małej' skali, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: LVT-(A)1 Dragon 1/72

Postprzez temir2 » niedziela, 6 maja 2012, 19:36

Witam!
Na początek mała skrzynka odpowiedzi:
spiton napisał(a):Uważam, że tak radykalne kompozycyjnie posunięcie , jak ten "plaster" piachu odwracają uwagę od delikatnego i misternego modelu. Gdybyś granice "piachu" wyrównał z brzegami podstawki, to byłoby moim zdaniem lepiej.

marasenha napisał(a):Albo bez tej dechy, tylko sam ten placek?

shivadog napisał(a):placek/kotlet i deseczka się gryzą.
Albo sam placek jest podstawką, albo piasek powinien być
do brzegu deski i bez tego czarnego obramowania.

W związku z powyższymi uwagami należy się z mojej strony parę słów wyjaśnienia:
Otóż ów nieszczęsny placek na desce to wynik przyjętej przeze mnie technologi wykonywania podłoża a deska z kolei podyktowana jest względami ekspozycyjno-transportowymi.

Panzer napisał(a):Aaaaaaa! Piękny piach!!! Ja też taki chcę. Zrób może z jakichś resztek jeszcze taką linię na piasku - wiesz granicę dokąd sięgają fale i nanoszą różnego śmiecia.

Koncepcja niczego sobie 8-) ale musiałbym wtedy zrobić pojazd ociekający wodą a na takie cymesy to ja jestem za „cienki Bolek” :cry: : wolę z czegoś zrezygnować niż zepsuć efekt wytężonej pracy.

A teraz kolejna odsłona dramatu:

Postanowiłem deskę przyciemnić przez co piach wydaje się bardziej kontrastowć niż w poprzednim wariancie. Pojawiły się też drobne akcenty florystyczne jak i pierwsze graty. W założeniu podstawka ma być minimalistyczna jeśli chodzi o otoczenie modelu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

C.d.n.

Pozdrawiam!
Piękna wieś Bulowice
temir2

Reklama

Re: LVT-(A)1 Dragon 1/72

Postprzez Mikołaj » niedziela, 6 maja 2012, 21:59

Niesamowicie piękny model, a co do podstawki ... na ostatniej sesji zdjęciowej widać, że udało się osiągnąć unikatowy dla skali 1/72 efekt - im większe zbliżenie tym całość wygląda lepiej ;o)
W przypadku moich modeli jest dokładnie odwrotnie ;o)
Mikołaj

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - warsztat