Kolejny model z pod znaku czerwonej gwiazdy, LaGG 3 pierwszej serii w malowaniu znanym myślę wszystkim modelarzom L.Galtchenko "biały kotek" Murmańsk 1941r. Skromny modelik budowany podczas zgrupowań w "miejscowej modelarni" , szybkie klejenie, luźne podejście, kolejny na półkę. Sam model nie odbiega standardem od innych z ICM'u, jak zwykle wielkim mankamentem są kalki. Zapraszam do oglądania
Nie licząc linki anteny (którą mogłeś pomalować ) to ja poproszę aby moje wcale nie szybko i luźno robione modele na koniec się tak prezentowały Mnie się podoba.
Pzdr. Hubert Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co, jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
przez Michał Janik » poniedziałek, 7 maja 2012, 11:23
Model wygląda bardzo sympatycznie, na pewno warto było zajrzeć na stronę http://mig3.sovietwarplanes.com/lagg3/g ... henko.html . Widać odstępstwa od plam kamuflażu, ale skoro to podejście "na luzie", to nie ma co się przejmować. Bardzo dziwnie "pękato" wygląda kołpak śmigła, ale może to wina optyki aparatu?
Nie może być wolnej Polski bez wolnej Ukrainy i wolnej Ukrainy bez wolnej Polski.