Witam serdecznie.. Trafiłem na to forum zupełnie przypadkiem, jednak wydaję mi się, że uzyskam tutaj pomoc.. A mianowicie, w dzieciństwie sklejałem różne modele, ale oczywiście nie na tym poziomie, jak tutaj niektóre dzieła sztuki.. Teraz chciałbym do tego wrócić, jednak potrzebuję Waszej pomocy.. Zupełnie nie wiem, jak zacząć..
1. Powiedzcie, gdzie nabywacie materiały do dodatkowych elementów dla modeli (takie jak światła, blaszane elementy, dysze, plastik do rzeźbienia innych części itp.)..
2. Chciałbym też się dowiedzieć, jakie narzędzia powinienem kupić i gdzie najlepiej..??
3. Poza tym byłbym wdzięczny o doradzenie mi, jaki model na początek byłby dla mnie najlepszy.. Osobiście marzy mi się na początek kolekcja Sił Zbrojnych RP (kończę Szkołę Oficerską, stąd taki plan), czyli coś z tych maszyn:
Su-22
F-16
Mig-29
PZL SW-4 Puszczyk
Mi-2
Mi-8
PZL W-3 Sokół
C-130E Hercules
Casa C-295M
M-28 Bryza
Myślałem bardzo poważnie o Su-22, gdyż być może tam pójdę po szkole, jednak z tego co wyczytałem tutaj, nie jest to najłatwiejszy model (szczególnie przy malowaniu)..
4. Nie mam też pojęcia, jaką skalę wybrać, gdyż chciałbym, żeby cała kolekcja była w jednym rozmiarze, żebym mógł zachować proporcje maszyn..
Z góry dziękuję za pomoc i czekam z niecierpliwością na jakieś odpowiedzi..