AN-2 Deutsche Lufthansa (Vintage), KVZ VEB 1:75

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: AN-2 Deutsche Lufthansa (Vintage)

Postprzez waran » środa, 16 maja 2012, 16:39

Ech chyba wszystkie miałem,tylko ruskiego Tu 144,nigdy nie mogłem dorwać :mrgreen:
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Reklama

Postprzez spiton » środa, 16 maja 2012, 16:55

Artek, nie słuchaj ich. Ty jesteś prawdziwy modelarz. Kup sobie dobry model antka. JESTEŚ TEGO WART !!!
Zrób porządnego antka (z normalnego zestawu) a potem rób co chcesz (jak mawiał św. Augustyn).
spiton

Postprzez Adam » środa, 16 maja 2012, 17:35

Wielką radość sprawiło mi ogladanie tego Antka. Oczywiście też miałem ten model. Wtedy nie przeszkadzało mi to, że to co sklejałem było bardzo dalekie od oryginału, a liczyła się ilość sklejonych modeli :mrgreen: i ten model dumnie nosił nasze szachownice :D .
Miałem sporo modeli VEB-a. Widziałem ich jakość, ale patrząc przez szybę w komisach na piekielnie drogie modele zachodnie to wybierłem te enerdowskie, co jakiś czas od święta kupowałem te komisowe. Dopiero jak zacząłem pracować i byłem jeszcze KAWALEREM :mrgreen: to częściej poawiały się te zachodnie.
Adam
Obrazek
Adam

Postprzez Artek82 » środa, 16 maja 2012, 17:40

Hahaha :lol: ale tu zawrzało z powodu jednego, małego, srebrnego Antusia z poprzedniej epoki. Spiton, kupować nie muszę w sumie bo sam zobacz 8-)
Obrazek

A znając życie i tak jeszcze pewnie kupię :P , a z normalnego zestawu się tez robi powoli "bombowiec" :twisted:
Obrazek

A jak napisałeś "potem rób co chcesz", to po wszystkim kupie sobie prawdziwego :lol:

Adamie, coś w ten deseń miałeś ;o)
Obrazek
Pozdrawiam Artur.
Artek82

Postprzez Grzegorz2107 » środa, 16 maja 2012, 17:49

spiton napisał(a):Artek, nie słuchaj ich. Ty jesteś prawdziwy modelarz. Kup sobie dobry model antka. JESTEŚ TEGO WART !!!
Zrób porządnego antka (z normalnego zestawu) a potem rób co chcesz (jak mawiał św. Augustyn).

Spiton, kim jesteś Ty, co się odważasz sądzić? ;o)
Grzegorz2107

Postprzez spiton » środa, 16 maja 2012, 17:56

Artek, rób wątek warsztatowy z tym "normalnym" antkiem. Jest na co popatrzeć !!
Grzegorz, co ja takiego napisałem ?
spiton

Postprzez Adam » środa, 16 maja 2012, 17:56

TAK Arturze. :mrgreen: Normalnie łzy wzruszenia mi oczy zalewają. Zawsze ciągnęły mnie coraz nowsze i ładniejsze modele, a te starsze kasowałem :( :( a teraz to mi ich żal. Z drugiej strony gdyby wszystkie moje modele dotrawły do dziś to musiał bym mieć niezłą halę.
Adam
Obrazek
Adam

Postprzez Grzegorz2107 » środa, 16 maja 2012, 18:01

spiton napisał(a):Grzegorz, co ja takiego napisałem ?

Stwierdziłeś : Ty jesteś prawdziwy modelarz. :)
Zacząłeś dzielić na prawdziwych i resztę, a my wszyscy jesteśmy bracia w plastiku przecież. ;o)
Grzegorz2107

Postprzez spiton » środa, 16 maja 2012, 18:23

Grzegorz, chodziło mi oto, ze sklejanie modelu jest również forma kontemplacji maszyny. Która często jest dosyć fajną maszyną. Po to miedzy innymi przerabiamy i dorabiamy, żeby zbliżyć się do oryginału. A w przypadku tego plastikardowskiego antka, zbliżyć się do oryginału
po prostu się nie da. A przecież kolega Artek przerabiał z pietyzmem okna na okrągłe. I nawet chciał ryć linie podziału.
Ja go rozumiem, bo też łatwiej mi rozgrzebać NOVO, czy Condora niż Hasę.
W każdym razie liczę na warsztat z normalnym antkiem.
spiton

Postprzez Artek82 » środa, 16 maja 2012, 19:30

Oj chłopaki wyluzujcie już gumki :lol: Spitonie odnośnie Antka LOTu to będzie zrobiony i przeryłem linie tam gdzie uznałem to za słuszne, a warsztat "bombowca" :?: no nie wiem tak od połowy zaczynać :?:
Pozdrawiam Artur.
Artek82

Postprzez spiton » środa, 16 maja 2012, 19:49

Artek82 napisał(a):Oj chłopaki wyluzujcie już gumki :lol: Spitonie odnośnie Antka LOTu to będzie zrobiony i przeryłem linie tam gdzie uznałem to za słuszne, a warsztat "bombowca" :?: no nie wiem tak od połowy zaczynać :?:

śmało śmiało. Od połowy są najlepsze warsztaty !!
spiton

Re: AN-2 Deutsche Lufthansa (Vintage), KVZ VEB 1:75

Postprzez Niemrawy » sobota, 19 maja 2012, 20:45

Artek82 napisał(a):Witam Szanownych Kolegów :) .
Tematem galerii jest model Antonowa-2 w malowaniu DDR-owskiej Lufthansy. Na początek fotografia oryginału zapożyczona ze strony Interflugu.
Obrazek

Ta fotka jest niezwykle klimatyczna!
Artek, rób swoje, albo przypomnij sobie co o Vintage ma do powiedzenia sam Andrzej Ziober, albo Krzysztof "Kyczart".
http://www.modelarstworedukcyjne.pl/ind ... ;Itemid=61

Arcyciekawy artykuł jak zawsze. Ja to lubię te małe stare maczboksy. Mam ich kilka tych najukochańszych.
Czasem sobie biorę do ręki, oglądam wypraski, instrukcje... a największe wzruszenie mnie ogarnia na widok boxartów.
Są najładniejsze na świecie!
Jaki styl vintage reprezentuję zatem?
Niemrawy

Re: AN-2 Deutsche Lufthansa (Vintage), KVZ VEB 1:75

Postprzez spiton » sobota, 19 maja 2012, 21:38

Niemrawy napisał(a):a największe wzruszenie mnie ogarnia na widok boxartów.
Są najładniejsze na świecie!

Fakt. Roy Huxley jest genialny. Pudełka po maczboxach zbieram dla obrazków.
Jego boxarty to nie vintycz tylko mistrzostwo świata.
spiton

Postprzez JGucwa » poniedziałek, 4 czerwca 2012, 09:19

Artek82 napisał(a):...Aha, już wiem gdzie się podział Jarek. W najnowszej Skrzydlatej go znalazłem :D

Jestem, jestem :)
O "Skrzydlatej" nic nie wiem, ale w "AeroPlanie" - owszem :mrgreen: .
Bardzo podoba mi się Twoje dzieło. Wygląda naprawdę dobrze. Powinieneś go wystawiać na Festiwalach w kategorii vintage.
Akurat 19-20 maja skończył się festiwal w Krakowie, ale z tego, co się orientuję, vintage będzie również we wrześniu w Jaworznie.
I jeszcze jedno:
Jeśli vintage Cię "kręci", to nie daj sobie wmówić, że coś innego jest lepsze - to TY decydujesz, co jest dla Ciebie dobre.
Będziesz miał ochotę zrobić model redukcyjny, to zrobisz - i to też będzie OK - jeśli tylko taka będzie Twoja wola.

A vintage, to nie tylko ZTS Plastyk, czy Plasticart. To również modele Matchboxa i wszystkie inne sprzed 1985 roku. Jeżeli ktoś ma kilka egzemplarzy, to dlaczego nie skleić któregoś i mieć z tego dużo radości i satysfakcji :idea: :?:
Takie modele również naprawdę miło się ogląda.
Pozdrawiam serdecznie - Jarosław Gucwa.
JGucwa

Postprzez Artek82 » poniedziałek, 4 czerwca 2012, 11:28

JGucwa napisał(a):
Artek82 napisał(a):...Aha, już wiem gdzie się podział Jarek. W najnowszej Skrzydlatej go znalazłem :D

Jestem, jestem :)
O "Skrzydlatej" nic nie wiem, ale w "AeroPlanie" - owszem :mrgreen: .

No nareszcie Jarku :) Żona mnie w Empiku goniła to może pomyliłem tytuły w pamięci ;o)
JGucwa napisał(a):Bardzo podoba mi się Twoje dzieło. Wygląda naprawdę dobrze. Powinieneś go wystawiać na Festiwalach w kategorii vintage.
Akurat 19-20 maja skończył się festiwal w Krakowie, ale z tego, co się orientuję, vintage będzie również we wrześniu w Jaworznie.

Dziękuję z słowa uznania, starałem się 8-) Z wyjazdami na Festiwale będzie ciężko bo musiałem sprzedać moje stare kochane wozidło i narazie nie zanosi sie aby kupić coś innego :? Może w 2013 jakieś auto kupię, to pozwiedzam kraju troszku :mrgreen:
Pozdrawiam Artur.
Artek82

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli