Zundapp K800+STEIB / Vulcan 1:35

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Zundapp K800+STEIB / Vulcan 1:35

Postprzez Anioł » poniedziałek, 7 maja 2012, 18:18

Dawno nic nie pokazywałem, bo miałem modelarski zastój. :-/
Na model zdecydowałem się ze względu na charakterystyczny wózek Steiba. Postanowiłem połączyć wojskowy motor z cywilnym wózkiem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Muszę jeszcze przewiesić coś przez kierownicę bo niestety się ułamała i widać ślad po klejeniu. Może gogle?
Zundapp wyląduje na dioramce ze spadochroniarzami. Lokalizacja Sycylia.
Figurki wymagają jeszcze kilku poprawek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Uwagi mile widziane.
Pozdrawiam
Tomek A.
Anioł

Reklama

Re: Zundapp K800+STEIB / Vulcan 1:35

Postprzez micmal » wtorek, 15 maja 2012, 22:57

No to będę pierwszy, bo widzę że wątek przeglądany, a nikt nic nie pisze. Widziałem na "żywo" i motor robi wrażenie z tą czerwoną przyczepką. Szkoda, że na fotach nie widać tych wszystkich kabli, które podorabiałeś. Motor bardzo mi się podoba. Tak to jest z fotkami, że wyciągają na światło dzienne wszystkie mankamenty. Figurki w "realu" wyglądają tak, ze powiem tylko, że chciałbym tak umieć. Na fotkach dopiero widać , że środkowemu figurantowi trochę wzrok się "rozbiegł". Mnie najbardziej podoba się pierwsza postać. Jeszcze raz Anioł powiem, że motorek jak dla mnie świetny. Z tym czerwonym koszem pomysł zaiste przewrotny.
Pozdrawiam Michał M.
Obrazek
micmal

Postprzez Anioł » środa, 16 maja 2012, 20:41

Dzięki. Cieszę się, że motorek Ci się podoba. Nad figurkami jeszcze trochę posiedzę.
Pozdrawiam
Tomek A.
Anioł

Postprzez micmal » środa, 16 maja 2012, 20:50

Motorek jest rewelacyjny. Szkoda, że przytrafił Ci się ten wypadek z kierownicą, ale jak znam autora to maskowanie tak czy tak wyjdzie świetne. A z figurkami to tak już chyba jest, że im dłużej człowiek nad nimi siedzi to ma już normalnie dość.
Pozdrawiam Michał M.
Obrazek
micmal

Postprzez Andrzej Godlewski » środa, 16 maja 2012, 21:10

Motorek fajny ,tylko jedna mała uwaga siedzenia typu drilastik zarówno kierowcy i pasażera w Zudappie były z czarnej gumy wzmacnianej kordem .
Zresztą ten błąd kolorystyczny jest też na pudełku ;o)
I skoro robiłeś obicia to może warto trochę powycierać podłogi ,ponieważ były aluminiowe i zazwyczaj tam farba mocno odpryskiwała.
Andrzej Godlewski

Postprzez Anioł » czwartek, 17 maja 2012, 15:10

Dzięki Andrzej za uwagi. Poprawię kolor siedzeń i dorobię wytarcia w kolorze aluminium na podstopnicach.
Pozdrawiam
Tomek A.
Anioł

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli