piotr dmitruk napisał(a):Masz owiewkę zestawową? To obciągnij na niej nową vacu. To prosty element, można to zrobić ręcznie, bez sprzętu.
Mam owiewkę z zestawu ale wyciąłem z niej lewą odsuwaną szybkę pilota
piotr dmitruk napisał(a):Masz owiewkę zestawową? To obciągnij na niej nową vacu. To prosty element, można to zrobić ręcznie, bez sprzętu.

zegeye napisał(a):GenialneRozumiem że plastelinę wylepiam w środku owiewki....(wolę się upewnić).
W ten sposób dostanę kształt owiewki ale bez ożebrowania.....Póżniej rozumiem że zabawa w wyklejanie pomalowaną taśmą ....

piotr dmitruk napisał(a):A BTW, Zbychu zrób coś z wydechami, zanim zaczniesz przyklejać różne pierdółki

zegeye napisał(a):Proszę Piotrze nie katuj mnie....Wiem że one nie wyglądają jak należy. Ale na obecnym etapie już chyba można je tylko pomalować.
Poza tym pojawił się kolejny problem. Nie mam pewności czy ten akurat egzemplarz miał takie dziwne łukowate konstrukcje pod ostatnią częścią owiewki przed samą wieżą. Nie mogę tego wypatrzeć na fotkach jakie mam (czyli monografie AJPress-u). Widzę że wer. TBF 1C już miała to, ale na TBF1 nie jestem pewien. Na niektórych prototypowych jakbym widział to, ale na tym konkretnym + jeszcze ze 2 fotkach innych TBF1 nie widzę.....

piotr dmitruk napisał(a):Potem było trochę kłopotu z wyjmowaniem plasteliny, ale wystarczyło zostawić ja w ciepłym pomieszczeniu, po kawałku wydłubać pensetą, a resztkę wytrzeć chusteczką.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości