JagdPanther Ausf G early (Dragon 1:35)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: JagdPanther Ausf G early (Dragon 1:35)

Postprzez JagdPanther » niedziela, 20 maja 2012, 16:47

luck1985 napisał(a):A najlepsze, że miałem z nimi styczność raz- Bradley 1:72 Dragona :]
Były schowane i nie bylo problemu jaki Ty masz tutaj- na górze wiszą w powietrzu i trzeba dokleić. Ale "medziki" też doklejam do kół- na jedno wychodzi.

Mam te same sytuacje więc wiem co mam robic :mrgreen:
JagdPanther

Reklama

Postprzez Ostach » niedziela, 20 maja 2012, 17:06

Według mnie medżiki lepiej wyglądają i bardziej naturalnie się układają, zwłaszcza jeśli trzeba zrobić zwisy. Na Jadze czy pojazdach o podobnym zawieszeniu albo na takich gdzie góra gąsek jest za fartuchem to róznica nie jest wielka. Ale na jakimś Stugu czy czymś to myślę, że to widać. Miałem pare razy do czynienia z gumiakami. Tylko raz DS - na Nashornie w 72. Gąska się roztopiła w kontakcie z Extra Thinem. Ostrzegano mnie przed tym, dałem mało kleju - katastrofa.
Co do marnowania czasu. Lubię całą procedurę składania madżików, nie miałem dotąd problemów. A że ogólnie lubię kleić to to, że do obrobienia jest powiedzmy 200 ogniwek a potem się je układa na pojeździe to jest zaleta a nie wada. Ale co kto lubi, rozumiem, że Wy tego nie lubicie :)

pozdro
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez Kuba Lipiński » czwartek, 24 maja 2012, 14:11

Witam,
DS-y to wysoka jakość, nie wspominając o łatwości montażu, ale moim zdaniem sprawdzają się najlepiej w przypadku modeli typu nowy Priest Dragona, niestety sprawa ma się gorzej z Pantherą, tu zdecydowanie lepiej wyglądają magic tracki. W każdym razie, dobrze że ktoś pamięta o wersji dla leniwych, bo nie oszukujmy się, ogniwowe gąsienice odstraszają wielu od kupna zestawu.

Pozdrawiam
Kuba Lipiński

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat