Jacek Bzunek napisał(a):AIM-9X i R-60
Jacek Bzunek napisał(a):Nie ma reguły, tak samo jak w przypadku Sniperów. Co do MiGów to poszukaj zdjęć z wycieczki na Litwę a pewnie za chwilę pojawią się zdjęcia F-16 z Alaski.

young napisał(a):Ja mam jedno(!) zdjęcie pary dyżurnej F-16 i jest na niej AIM-9x + Sniper + zbiorniki podskrzydłowe
nobie1973 napisał(a):young napisał(a):Ja mam jedno(!) zdjęcie pary dyżurnej F-16 i jest na niej AIM-9x + Sniper + zbiorniki podskrzydłowe
Tak, zgadza się taki zestaw jest używany na 100 % w Łasku. AIM-9X są podwieszane na końcówkach skrzydeł, a jeśli samolot ma zbiorniki konforemne to nie są podwieszane zbiorniki dodatkowe podskrzydłowe. Jak się uda to postaram się wrzucić jakąś fotkę później….
young napisał(a):Czy zawsze to nie napiszę, ale sam nie widziałem nigdy naszych z AIM-9X na końcówkach skrzydeł. Na wspomnianym zdjęciu są pod skrzydłami.
Czy teoretycznie możliwe jest zawieszenie ich na końcach skrzydeł? Pewnie tak, choć AIM-120 polepszają właściwości... związane z flatterem? Tu już bez literatury nie chcę przesądzać...
mirage3 napisał(a):young napisał(a):Czy zawsze to nie napiszę, ale sam nie widziałem nigdy naszych z AIM-9X na końcówkach skrzydeł. Na wspomnianym zdjęciu są pod skrzydłami.
Czy teoretycznie możliwe jest zawieszenie ich na końcach skrzydeł? Pewnie tak, choć AIM-120 polepszają właściwości... związane z flatterem? Tu już bez literatury nie chcę przesądzać...
Dokładnie tak jak piszesz, zdaje się, że są to tzw. "masy przeciw flatterowe" czy jakoś tak
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości