Jaho63 napisał(a):Czy wybrałeś już pilota?
Slash napisał(a):Ja maluję modele drogimi azjatyckimi farbami(...). Kupiłem w pewnym, szeroko reklamowanym na tym forum sklepie modelarskim farbę Matt Russian Blue
Jak się okazało, zamiast blue maluje raczej na green.

fragles napisał(a):Slash napisał(a):Ja maluję modele drogimi azjatyckimi farbami(...). Kupiłem w pewnym, szeroko reklamowanym na tym forum sklepie modelarskim farbę Matt Russian Blue
Jak się okazało, zamiast blue maluje raczej na green.
Prosta sprawa. Albo zbyt mało thinnera dodałeś i w związku z tym malowałeś skondensowanymi barwnikami, albo przed rozcieńczaniem nie ująłeś z farby pigmentu yellow. Wszyscy wiedzą, że zielona farba składa się z barwnika blue i barwnika yellow w odpowiednich proporcjach do nazwy farby. Wszyscy znawcy drogich azjatyckich farb wiedzą, że do malowania tą farbą modeli w skali 1:72 (efekt skali) należy ująć z farby 32% barwnika yellow i zostanie bardziej blue.
[Dajesz czadu!]
Tofik napisał(a):Model kosztuje 9 zeta czyli niej niż paczka fajek
lothar napisał(a):Tofik napisał(a):Model kosztuje 9 zeta czyli niej niż paczka fajek
To jest Heller a nie Plastyk.
fragles napisał(a):Prosta sprawa. Albo zbyt mało thinnera dodałeś i w związku z tym malowałeś skondensowanymi barwnikami, albo przed rozcieńczaniem nie ująłeś z farby pigmentu yellow. Wszyscy wiedzą, że zielona farba składa się z barwnika blue i barwnika yellow w odpowiednich proporcjach do nazwy farby. Wszyscy znawcy drogich azjatyckich farb wiedzą, że do malowania tą farbą modeli w skali 1:72 (efekt skali) należy ująć z farby 32% barwnika yellow i zostanie bardziej blue.
MARIO napisał(a):Nie szkoda takiego modelu?
spiton napisał(a):lothar napisał(a):Tofik napisał(a):Model kosztuje 9 zeta czyli niej niż paczka fajek
To jest Heller a nie Plastyk.
Ha ha , dowcip ciągle jest śmieszny ,-)))

Slash napisał(a):Dwie strony drwin i zero rzeczowej pomocy.
Slash napisał(a):Nie wiem, nie chce mi się czytać nawet tego wywodu do końca.

Slash napisał(a):Połowa z Was wie tyle o modelarstwie, co o seksie wiedzą w seminarium duchownym.
Slash napisał(a):
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości