Spandau IMG08 ulepek własny 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Spandau IMG08 ulepek własny 1:48

Postprzez lukaszlaskowski » niedziela, 27 maja 2012, 17:15

No i znowu niewielki przyczynek do modelu samolotu. Po silniku, czas na karabin. Wystrugałem ostatnio wczesną wersję Spandaua IMG08. Jest kilka zestawów karabinów Spandau na rynku, oferuje je Eduard (dwa zestawy), Karaya i Master (Sama chodnica i lufa). Niestety są to w późne wersje tego karabinu (LMG08), bądź jakieś dziwne mutacje czy hybrydy (Eduard). Dodatkowo nowy zestaw Eduarda i Mastera mają błędny przód chłodnicy. Pomijając to wszystko, miałem trochę zastrzeżeń do dokładności każdego z zestawów (oprócz Mastera, ale oni tylko część karabinu dali....). Zrobiłem więc własny - jak coś mi nie odpowiada, to do siebie mogę mieć pretensję. Poniżej zdjęcia ulepku mojego daję. I znowu, jakość zdjęć taka sobie...starałem się, ale jak mówiła moja babcia "cosik ni mom do tego syrca". Obiecuję ćwiczyć fotografowanie modeli, kiedyś pewnie się uda zrobić przyzwoite zdjęcia.
A teraz, Szanowni Koledzy, oceniajcie. Krytykę z pokorą przyjmuję, tym bardziej, że jedną rzecz w modelu spartoliłem...
Pozdrawiam serdecznie, Łukasz
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lukaszlaskowski

Reklama

Re: Spandau IMG08 ulepek własny 1:48

Postprzez waran » niedziela, 27 maja 2012, 17:23

Dla mnie,szczególnie taśma z amunicją extra.Będę czekał na możliwość kupna.Kiedy i ile?
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez xmald » niedziela, 27 maja 2012, 18:23

Elegancja Francja. Robotem jesteś czy co?? jak kolego udało Ci się takie cudeńko wydłubać? Łańcuch do synchronizatora z czego on jest zrobiony? No sama taśma amunicyjna... masakra. Jak udało Ci się zrobić okrągłe kule? Mam nadzieję, że produkcja seryjna ruszy...?
xmald

100-lecie Niepodległości

Postprzez lukaszlaskowski » niedziela, 27 maja 2012, 18:37

Kurcze, dział pomyliłem! Toż to model gotowy, nie warsztat - proszę Jaśnie Moderatora uprzejmie niezwykle o skorygowanie niechlujstwa mego...
Będę czekał na możliwość kupna.Kiedy i ile?

Waranie Drogi! zestaw gotowy, czekam jednynie na maski z drukarni do blaszek seryjnych. Można będzie nabyć na pewno na Jura Model Festiwal jak i wysyłkowo (w tym tygodniu rusza strona www.taurusmodels.pl). Cena detaliczna to 15 zł.
Jak udało Ci się zrobić okrągłe kule? Mam nadzieję, że produkcja seryjna ruszy...?

dwie minuty na bezdechu już wytrzymuję - można za ten czs wytoczyć pocisk. Po (kilku)dziesiątej próbie się udaje :)
Produkcja seryjna ruszyła - jak pisałem Waranowi, będzie można kupić od weekandu.
Dzięki wielkie i pozdrawiam, Łukasz
lukaszlaskowski

Postprzez waran » niedziela, 27 maja 2012, 19:14

To teraz już na pewno zjawię się na festiwalu.Tylko będzie zgryz w portfelu,bo na półce czeka kilkadziesiąt szmatopłatów 1/48 :lol: oczywiście nie wszystkie mają "sandały"w zestawie,ale to może być owocna dyskusja na temat uzbrojenia z okresu Wielkiej Wojny ;o)
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Powrót do Lotnictwo - warsztat