LukaszS napisał(a):Koledzy, co robie zle?
Kuba P. napisał(a):Jeszcze Ci jeden patent sprzedam.
LukaszS napisał(a):Czesc,
Przeciez nie po to klade podklad zeby szlifowac przygotowana wczesniej powierzchnie lub taka ktorej nic nie mozna bylo zarzucic...
Koledzy, co robie zle?
iras67 napisał(a): Trochę lepiej trzymają się Gunze C i Humbrole ale maskowanie zerwie na 100% kolor z takiej nie oszlfowanej powierzchni.
iras67 napisał(a):Trochę lepiej trzymają się Gunze C i Humbrole ale maskowanie zerwie na 100% kolor z takiej nie oszlfowanej powierzchni.
kugelblitz napisał(a):Dobrze że o tym neiwiedziałem bo jakoś nie udalo mi się zerwać podkładu z Humbrola czy Gunze C kładzionego na Chaos Blacka
RAV napisał(a):iras67 napisał(a):Trochę lepiej trzymają się Gunze C i Humbrole ale maskowanie zerwie na 100% kolor z takiej nie oszlfowanej powierzchni.
U mnie (Surfacer 1200, Gunze C, taśma Tamiya lub Maskol Humbrola) było 0% przypadków zerwania farby z nieoszlifowanej powierzchni. Skąd brałeś dane do swojej statystyki?
iras67 napisał(a):LukaszS napisał(a):Czesc,
Przeciez nie po to klade podklad zeby szlifowac przygotowana wczesniej powierzchnie lub taka ktorej nic nie mozna bylo zarzucic...
Koledzy, co robie zle?
Szlifowanie podkładu przed nałożeniem koloru jest najważniejszym etapem decydującym o przyczepności koloru do podkładu. Surfacer nigdy nie stworzy gotowej powierzchni do malowania bez szlifowania.

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości