Ultramarines Dreadnought - Games Workshop 28mm

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Ultramarines Dreadnought - Games Workshop 28mm

Postprzez Przemysław Szymczyk » wtorek, 5 czerwca 2012, 20:05

Witam

Pomaziałem Drednota - w końcu coś nieco większego niż piesze kurduple :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Krytyka mile widziana :)
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Reklama

Re: Ultramarines Dreadnought - Games Workshop 28mm

Postprzez spiton » wtorek, 5 czerwca 2012, 22:50

Fajna podstawka.
spiton

Postprzez uki761 » środa, 6 czerwca 2012, 17:11

O ja cię.... :shock:
Pozdrawiam, Łukasz
uki761

Postprzez kelo83 » środa, 6 czerwca 2012, 18:07

Fantastyczne robisz te figurki. Lubię nacieszyć oczny nimi.

Pewnie pomysłów masz więcej niż możliwości przerobowych, ale coś podsunę:
miałeś coś od nich
czasem mam ochotę coś kupić i też spróbować, ale jakoś nie mam odwagi do tych mikrusów :-/
pozdrawiam Olek
Obrazek
kelo83

Postprzez Michał Gontarz » środa, 6 czerwca 2012, 18:35

Przemysław Szymczyk napisał(a):Pomaziałem Drednota

To brzmi tak prosto :P Super figurka, jak zwykle zresztą.
Pozdrawiam
Michał
Michał Gontarz

Postprzez KędzioR_vo » czwartek, 7 czerwca 2012, 09:34

Świetny Dred, bardzo mi się podoba. Potrafisz dobrze cieniować płaskie i z natury nudne powierzchnie, do tego dorzuciłeś to, co przy takich miniaturkach najciekawsze - odrapania, zabrudzenia, słowem - dodałeś mu życia :) Pomysł ze świecącą lampką też fajny, choć ja fanem takich zabaw nie jestem ;)
No i akurat podstawka mnie najmniej przekonuje, jej układ względem samej bazy miniaturki, acz to rzecz gustu ;)

PozdRawiam
KędzioR_vo

Postprzez Przemysław Szymczyk » piątek, 8 czerwca 2012, 16:34

Dzięki za opinie :)

Olek - Ściborowych wyrobów jeszcze nie miałem okazji malować, głównie z powodu ich dość wysokiej ceny. Ale może trafię na jakąś promocję:)
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez Boogeyman » czwartek, 28 czerwca 2012, 20:30

Ech... pewnie się czepiam ale ten model wydaje mi się monotonny.

Obrazek

Jak widać na zdjęciu powyżej detale czyli czaszki, skrzydła itp. są pomalowanie kolorem złotym( te na pokrywie kierowcy to obowiązek tak pomalować, ale czaszkę przebitą sztyletem widziałem też w malowaniu srebrnym, szarym czy tam białym) :-/

Po drugie nie pomalowałeś licznych przewodów( nie wiem czy to przewody hydrauliczne ale chyba tak) na inny kolor( w domyśle czarny, czarno-szary i co tam widać na zdjęciu) co nadałoby figurce realizmu ;o)

Po trzecie te mechaniczne "uda" i szczypce( nazwa wyleciała mi z głowy :P ) są pomalowane kolorem szaro-srebrnym, zaś u ciebie nie :(

I jeszcze te zielone okopcenia??? Wyglądają jakby wybuchła tam jakaś bomba z chemią :?

Ale są też plusy 8-) Podstawka jest super, cieniowanie miodzio, a obicie to już bajka( oczywiście na twoim modelu :D )
MDK Świdnica - Grupa Trzymająca Władzę - Królowie Lenistwa - Przerzeczyn
Boogeyman

Postprzez TGMJ » piątek, 29 czerwca 2012, 11:38

Boogeyman napisał(a):Ech... pewnie się czepiam ale ten model wydaje mi się monotonny.

Obrazek

Jak widać na zdjęciu powyżej detale czyli czaszki, skrzydła itp. są pomalowanie kolorem złotym( te na pokrywie kierowcy to obowiązek tak pomalować, ale czaszkę przebitą sztyletem widziałem też w malowaniu srebrnym, szarym czy tam białym) :-/

Po drugie nie pomalowałeś licznych przewodów( nie wiem czy to przewody hydrauliczne ale chyba tak) na inny kolor( w domyśle czarny, czarno-szary i co tam widać na zdjęciu) co nadałoby figurce realizmu ;o)

Po trzecie te mechaniczne "uda" i szczypce( nazwa wyleciała mi z głowy :P ) są pomalowane kolorem szaro-srebrnym, zaś u ciebie nie :(

I jeszcze te zielone okopcenia??? Wyglądają jakby wybuchła tam jakaś bomba z chemią :?

Ale są też plusy 8-) Podstawka jest super, cieniowanie miodzio, a obicie to już bajka( oczywiście na twoim modelu :D )

Ten post to taki zaawansowany dowcip? Model Przemka to jeden wielki smaczek - w przeciwieństwie do tego co wkleiłeś - chociaż tam na zdjęciu jest wip więc może coś ciekawego z tego też wynikło - moja rada przyjrzyj się fotom jeszcze raz - hint zielony to nie okopcenia, a refleks od lampek
eternal jihad
TGMJ

Postprzez Boogeyman » piątek, 29 czerwca 2012, 12:53

Co do tych lampek to jeszcze raz przejrzałem i jeśli taki był zamysł to ok.
Technika malowania jak mówiłem jest super tylko niektóre detale są według mnie źle pomalowane.
Boogeyman

Postprzez szarik » sobota, 30 czerwca 2012, 01:40

Ale jazda, takie cuda na takim maluchu.
Można naprawdę ożywić model, świetna praca, chociaż chyba w jednym miejscu chyba zabrakło konsekwencji, tzn to zielone światło na broni.
Jest go za mało, chyba że zdjęcia tego nie pokazują, albo taka ta lampka ma tak świecić.
Tak czy siak, bardzo mi się podoba, poziom do naśladowania.

Boogeyman, tak jak TGMJ napisał, różnica między tym co pokazałeś a modelem Przemka to przepaść.
Mimo że malowałeś wedle jakiejś konwencji, to twój model przy przemkowym wygląda na ledwie zapodkładowany, mimo że kilka kabelków ma inny kolor.
szarik

Postprzez spiton » sobota, 30 czerwca 2012, 02:22

Boogeyman napisał(a):Ech... pewnie się czepiam ale ten model wydaje mi się monotonny.

Obrazek

TGMJ napisał(a):Ten post to taki zaawansowany dowcip?

Ja ten post odbieram jak najbardziej poważnie. Figurka ma pewną swoją plastyczna koncepcje. I podział kolorystyczny na pancerz i "flaki" faktyczni dodaje figurce pewnej przejrzystości. I tu Bugeyman ma trochę racji. Zresztą pisze dalej,że jest świadom, że pod względem warsztatowym "robot" Przemka jest znacznie lepszy. Ale ta uwaga o ogólnej kompozycji jest chyba całkiem merytoryczna i słuszna.
spiton

Postprzez TGMJ » sobota, 30 czerwca 2012, 09:42

spiton napisał(a):
Ja ten post odbieram jak najbardziej poważnie. Figurka ma pewną swoją plastyczna koncepcje. I podział kolorystyczny na pancerz i "flaki" faktyczni dodaje figurce pewnej przejrzystości. I tu Bugeyman ma trochę racji.

hint nr 2 - sf
Ja rozumiem, że są ludzie którzy jak widzą model pomalowany inaczej niż kodeksowo lub jak go tam sobie panowie z gejmsłorkszopu wymaziali to dostają białej gorączki - ale na potęgę posępnego czerepu tutaj jest forum modelarskie, a nie poświęcone WH40000.
eternal jihad
TGMJ

Postprzez Boogeyman » sobota, 30 czerwca 2012, 10:11

OK ty lubisz jeden styl, ja drugi, autor modelu( z tego forum) zrobił po swojemu. Więc żeby nie powstała jakaś kłótnia na 2 strony ja kończę temat.
Boogeyman

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek