Przypadkiem zauwazyłem, ze zapomniałem zrobic galerii temu mojemu ulepkowi.
No to nadrabiam.
Model to moja wizja szybkiej modernizacji Karasia , polegającej na :
1.zamontowaniu w nim silniejszego silnika-Pegasus XX (takiego jak w sumie i łosiu)
2. zamontowaniu chowanego podwozia, z dużymi kołami, żeby samolot mógł w miarę swobodnie korzystać z lotnisk gruntowych.Jednocześnie chowają się te kółka tak, by można było w miarę komfortowo wylądować z kołami schowanymi(na wypadek awarii)
3.Ograniczenie załogi do pilota.
4. Zamontowanie w skrzydłach polskich działek WZ.38 D 20 mm.
5.Wyposażeniu w bomby o nowym wzorze do przenoszenia na zewnętrznych wyrzutnikach. O wagomiarze 250 i 500 kg.
6. Samolot za kabiną pilota ma luk bagażowy do transportu dwóch mechaników. a na wyrzutnikach bombowych samolot przenosi pojemnik z podstawowymi narzędziami. W ten sposób, przerzucanie jednostki z lotniska na lotnisko byłoby bardzo szybkie. Nie wymagałoby rzutu kołowego. A koncepcja użycia "Wzdręgi" zakłada ciągłe przerzucenie jednostki na jedno z dwóch trzech lotnisk, w celu wiadomym.
7. Samolot posiada duża wygodna kabinę z dużymi lusterkami wstecznymi, typu "miś uszatek".
8. Kamuflaż "Wzdręgi" jest kamuflażem typu 3 w jednym. Kamufluje na tle ziemi (niski lot i parkowanie na lotnisku) zamazuje różnice pomiędzy spodem i górą (sztuczne koła i sztuczna kabinka) w celu zmylenia przeciwnika w walce kołowej i podczas celowania z ziemi) . Dodatkowo wszystkie krawędzie natarcia samolotu są jasnoszare, co kamufluje samolot podczas ataku na tle nieba.
9. Samolot ma nowy ster kierunku.
Warsztat jest tu : viewtopic.php?f=12&t=20875
Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dopisze. A teraz foty :

I kilka w sepii :