Powracam powoli z pracami przy imprezie.
Powoli bo jak zwykle wolnego czasu jest mniej niż by się chciało.
Wpadły mi w ręce boczki drzwiowe.
Usunąłem z nich znajdujące się w tylnej części dodatkowe zbiorniczki od wyczynowych amortyzatorów oraz korbki szyb w przednich drzwiach (albo dorobię je sam albo będą eklektycznie opuszczane szyby). Panele drzwiowe pokryłem karbonem a reszta została fuknięta aluminium gunze. Pierwszy raz fukałem aluminium z Mr.Metal Color i okazało się że się strasznie ściera. Przy trzymaniu paluchy są całe aluminiowe. Tak więc metalizer od razu zawerniksowałem a potem poszły kalki Ka-models wersja B.
W tej chwili wygląda to tak.

w jednym miejscu jest lekkie przetarcie do poprawki. Stało się to najprawdopodobniej przy usuwaniu nadmiaru kalki choć przyznam że nie wiem jak to możliwe.
Klamki będą przelakierowane na czarno.
Oprócz ego jak widać zrobiłem jeszcze tylna półkę którą powycinałem zgodnie z tym jak to jest w realu w wurcu.
Zacząłem też przygotowywać fotele. Zostały mi jeszcze wycięcia na pasy w siedzisku.
Pasy znalazłem na HE i bardzo mi się spodobały choć nie są materiałowe tylko w formie blaszek.

moje fotki pomimo starań raczej nie oddają efektu więc posłużę się fotkami producenta