Marek Barański napisał(a):Można wiedzieć z czego jest trawa ? W takiej sytuacji gdy brak włazu silnikowego w środku powinno być pełno ziemi, tak mi się wydaje. Ciekawie wyglądałaby jakaś kałuża zbierającej się wody gruntowej.

MesserDesign napisał(a):Praca świetna![]()
Co do wody - przy takim wyciąganiu była by ona tak mętna, że spokojnie mógłbyś ją zrobić z plasteliny, pomalować i na to wylać cieniutko still water z Vallejo. Myślę, że efekt zadowolił by nie tylko Ciebie ale i oglądających ;)
Pozdrawiam
MesserDesign

hubert1997 napisał(a):Łeeeeee, to ja myślałem, że ten drobniutki piaseczek przyklejony do czołgu, m. in. na lufie i dookoła dziury na przednim pancerzu to będą wżery rdzy, bo serio, po 1 malowaniu tak właśnie wyglądały, byłem oniemiały efektem! Dopiero potem nałożyłeś pigmenty i zorientowałem się że to tylko piaseczek, a szkoda...
A swoją drogą, to taki piaseczek utrzymałby się w pionie? Mam namyśli półokrągłą część do której przymocowana jest lufa, nie znam nazwy profesjonalnej nazwy tego elementu.
MesserDesign napisał(a):Praca świetna![]()
Co do wody - przy takim wyciąganiu była by ona tak mętna, że spokojnie mógłbyś ją zrobić z plasteliny, pomalować i na to wylać cieniutko still water z Vallejo. Myślę, że efekt zadowolił by nie tylko Ciebie ale i oglądających ;)
Pozdrawiam
MesserDesign
Adrianowro napisał(a):Żeby pojazd uzyskał takie wżery to musiał by stać w okolicach wysp Pacyfiku na dnie oceanu- chyba
Pooglądaj fotki Europejskich wykopków pancernych....
Materiał imitujący ziemię jest klejony na wikol , wiec się trzyma nawet w pionie....
hubert1997 napisał(a):Adrianowro napisał(a):Żeby pojazd uzyskał takie wżery to musiał by stać w okolicach wysp Pacyfiku na dnie oceanu- chyba
Pooglądaj fotki Europejskich wykopków pancernych....
Materiał imitujący ziemię jest klejony na wikol , wiec się trzyma nawet w pionie....
Może to inny rodzaj metalu, ale jak na broni, magazynkach, bagnetach są takie wżery, to na czołgu by ich nie było? Stal pancerna inaczej się pod ziemią zachowuje?
A z piaseczkiem chodziło mi o realną sytuację a nie mechaniczne przymocowanie do modelu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości