Wóz konny CK armii

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Wóz konny CK armii

Postprzez Sherman » czwartek, 28 czerwca 2012, 18:30

Witam!

Szukam materiałów (zdjęć, rysunków, planów) wozów konnych CK armii z okresu PWŚ. Najbardziej interesowałoby mnie coś takiego
Obrazek
Zdjęcie ze strony http://www.flickriver.com/photos/sunnybrook100/sets/72157605097267614/
Ze względu na małe koła (kwestia ograniczeń dostępnych części, choć chyba i tak koła które mam są deczko za małe), ewentualnie jakieś inne wozy, najlepiej z kołami do ok. metra średnicy. Wiem że wojskowe wozy zazwyczaj mają te koła znacznie większe, ale jak pisałem takich dużych kół nie mam (a kupić dość ciężko).

Jeżeli macie coś co mogłoby mi w tym temacie pomóc (może być nawet nazwa oficjalna tego wozu) to się proszę podzielcie :) Google googlem, ale przy moim braku znajomości niemieckiego czy węgierskiego jest mi ciut ciężko ;o)
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Reklama

Re: Wóz konny CK armii

Postprzez ergie » piątek, 29 czerwca 2012, 22:34

Modelarstwo redukcyjne jest mocno przereklamowane. Pasjonujące jest budowanie dioram.
ergie

Re: Wóz konny CK armii

Postprzez Sherman » sobota, 30 czerwca 2012, 18:43

Pięknie dziękuję :)

Teraz trzeba szukać kołodzieja :P
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste