Panowie ratujcie..na oszklenie kabiny w Mi-17 w 1:72 wylal mi sie zmywacz do paznokci bezacetonowy, szkielko przestalo byc przejrzyste, jest matowe i nic nie widac przez nie, czy mozna uratowac to jakos??
A jeżeli coś się jednak wgryzło to musisz kupić nową np. vacu, albo kup gdzieś na allegro na "czyszczeniach magazynów", czy od kogoś, któremu kadłub nie wyszedł, tą owiewkę.
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"
przez Strużyn » poniedziałek, 16 lipca 2012, 15:25
Jeśli nie wżarło się głęboko i nie zależy Ci na ramkach oszklenia to może zeszlifuj wszystko najpierw papierem 600 ->800 ->1000, 1200 a potem pasta polerska tamiya, albo jakaś inna.
Spróbuje aczkolwiek wolalbym miec te ramki bo oszklenie jest zrobione b.dobrze przez producenta a niestety watpie ze ktos bedzie mial na sprzedaz ta czesc z zestawu hobby boss;//
przez Aleksander » poniedziałek, 16 lipca 2012, 22:17
Spróbuj jeszcze u oficjalnego dealera HobbyBossa na Polskę (nie wiem kto, ale ktos musi być), albo bezpośrednio w firmie. Z mojego doświadczenia (Airfix) działa!
Aleksander Górski ..."be yourself, no matter what they say"...