Mercedes 1628s Revell 1:25.

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Mercedes 1628s Revell 1:25.

Postprzez klajus » piątek, 27 lipca 2012, 08:46

Robota przednia!
Nie myślałeś żeby samemu zrobić nowe szyby?
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Copycat » piątek, 27 lipca 2012, 09:28

Myślałem, a teraz muszę, wyginałem wczoraj przednią i mam teraz dwie przednie. Albo okładka po CD, to takie coś przed DVD, które było przed Bluray ;o). Mam też okładkę po whisky :mrgreen: Fajna cienka folia. Clearfix się raczej nie nadaje. Szyby są płaskie lub prawie płaskie, więc ciężko nie powinno być.
Copycat

Postprzez Panzer » piątek, 27 lipca 2012, 10:09

I niech mi jeszcze ktoś powie, że brudne cywile robi się po to, żeby zamaskować błędy modelu i modelarza... Piękna rzecz!
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez Copycat » sobota, 4 sierpnia 2012, 09:44

Wnętrze lekko poprawione, szaleć tam nie będę. Pomalowałem kabinę, 3 warstwy białego sprayu duplicolor, miało schnąć błyskawicznie, a trwa to jak przy olejnym humbrolu. Z daleka mi się nawet podoba, ale z bliska, pod światło to sam nie wiem. Jak farba stwardnieje to może za tydzień lekko przepoleruję powierzchnię. Na jakimś wielkim błysku mi nie zależy, to ma byś stara ciężarówka. Linie podziału tylko pogłębione, myślę że to wystarczy, wash tu niepotrzebny, tak wygląda to chyba nawet lepiej.
Obrazek
Obrazek
Powiększenie jest spore, do tego refleksy na błyszczącej powierzchni przekłamują, aż tak źle to nie wygląda. No kilka paprochów gdzieś się przykleiło w czasie schnięcia.
Obrazek
Obrazek
Najwyżej DOT3.
Copycat

Postprzez MesserDesign » sobota, 4 sierpnia 2012, 11:55

Radzę od razu do dota wrzucić a marki typu dupli color czy motip omijać szerokim łukiem. Nie ma co się łudzić że spolerujesz/szlifujesz coś jak stwardnieje - zobaczysz jakie jaja wyjdą. Farba zacznie się rolować i lepić - miałem tak na eRce z Italeri.
Jeżeli planujesz malować jeszcze kilka modeli w bieli to polecam Ci w mieszalni lakierów samochodowych zaopatrzyć się w biel APP/Deeber/Sickens ( chyba tak to się piszę - nie pamiętam ). Mogą Ci ją nabić w puszkę, a jej trwałość, przyczepność i przede wszystkim czas schnięcia jest o niebo lepszy od dupli czy motipa.

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat