1960 Ford Starliner 1:24 AMT/ERTL

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

1960 Ford Starliner 1:24 AMT/ERTL

Postprzez Karol_Max » wtorek, 31 lipca 2012, 09:06

Witam!
Jest to moja pierwsza galeria na forum :) Sam model od AMT na bardzo wysokim poziomie, w przeciwieństwie do czego przyzwyczaiła nas ta firma, wszystko do siebie pasowało, brak uproszczeń, małe nadlewki i wypychacze w niewidocznych miejscach i bardzo dużo części. Ja od siebie dodałem nowe reflektory, bo zestawowe były grube i trochę je klejem zaciapałem :oops: , kable w od rozdzielacz i od akumulatora oraz do reflektorów, pocieniłem również grill, ten z zestawu miał jakieś 2mm, pocieniłem go tak żeby kratka była na wylot, robiłem to dremlem, więc się trochę rozsypał, ale tylko troszeczkę. Lakier zwykły samochodowy z puszki bez lakieru bezbarwnego, chromy to alclad :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jakby co maska jest na stałe, bo właśnie jednym jedynym elementem w tym zestawie były właśnie zawiasy :P
W niedalekij przyszłości mam mu zamiar pomalować dach na biało, będzie jeszcze ładniejszy :)
Karol_Max

Reklama

Re: 1960 Ford Starliner 1:24 AMT/ERTL

Postprzez kashato » wtorek, 31 lipca 2012, 09:13

A co on taki zakurzony? :twisted:
kashato

Postprzez MasterJanek » piątek, 3 sierpnia 2012, 19:59

Model fajny, bardzo lubię amerykańskie samochody, ale wydaje mi się że grill jest uszkodzony i nie wygląda na orginalny. Reflektory są ustawione niesymetrycznie, jeden z nich odstaje.
Poza tym przydałaby się fotka z zamkniętą maską. :)
MasterJanek

Postprzez Karol_Max » sobota, 4 sierpnia 2012, 18:33

Wszystko było już napisane :)
Grill jest trochę krzywo sklejony, bo tak jak pisałem, pocieniałem go dremelem z 2mm do grubości dosłownie kartki papieru, od spodu jeden rząd otworów rozleciał mi się na sześć części i musiałem go posklejać, uwierz mi nie było łatwo, straciłem przy tym tyle nerwów że już nie miałem siły na poprawki, ale i tak z efektu jestem zadowolony :)
Światła rzeczywiście mogą być krzywo, mój błąd :oops:
A dlaczego nie ma zdjęcia z maską, przeczytaj zdanie pod zdjęciami, ale ja również żałuje ze nie mam takiej fotki, bo wtedy jest jeszcze ladniejszy, kiedyś wezmę i albo odczepię te zawiasy albo zrobię swoje ruchome ;o)
Karol_Max

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli