Spitfire Mk IXC - Airfix 1:72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Spitfire Mk IXC - Airfix 1:72

Postprzez greatgonzo » sobota, 11 sierpnia 2012, 22:52

W ogóle niemalowanego nie brałem pod uwagę, Chodziło mi właśnie o niemalowany tył. Dzięki. :)

Wydaje mi się, że pytałeś o wnętrze tylnej części kadłuba i ja wypowiadałem się tylko o tym fragmencie samolotu .
greatgonzo

Reklama

Postprzez Kuba P. » sobota, 11 sierpnia 2012, 23:54

djack napisał(a):Tymczasem nowa, bardziej płaska osłona. Dorobiłem też nowy boczny chwyt i bąble na owiewkach. Te ostatnie pójdą jeszcze do oszlifowania. Na razie czekają, aż masa wyschnie.

Zerknij na poniższe zdjęcia. Może lekko pomogą. Mam wrażenie, chociaż chcę podkreślić - tylko wrażenie - że lekko za mocno masz nadal wypukłą tą osłonę. W sumie sam intercooler w Merlinie 66/266 aż tak bardzo mocno nie wystawał a to właśnie sprawca konieczności podnoszenia profilu górnej osłony silnika Spitfire IX.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam nadzieję, że może się przyda. Powodzenia dalej!
Kuba P.

Postprzez djack » niedziela, 12 sierpnia 2012, 16:56

Gonzo, cały czas miałem na myśli tył kadłuba, więc OK.
Kuba, osłona na pewno jest płaska. :-) Dzięki za zdjęcia. W lipcu byłem w Krakowie i jeszcze przed wyjazdem zapowiedziałem żonie, że Muzeum Lotnictwa to żelazny punkt wyjazdu. Oglądanie Spitfire'a na żywo - bezcenne. :-)
djack

Postprzez greatgonzo » niedziela, 12 sierpnia 2012, 17:24

To ja zupełnie nie zrozumiałem cytowanego przeze mnie w ostatnim poście zdania. Jak OK, to dobrze.
greatgonzo

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat