No kolega ze swoim Antkiem, mnie też zmotywował i ruszyłem swój zakurzony warsztat z Antkiem w barwach LOTu A zapomniełem jeszcze chyba dodać że w tych chińskich Antkach miejsce na kółko ogonowe jest za daleko do tyłu odsunięte, trzeba przyklejać około 7 mm do przodu Ładnie idzie, obserwuję
przez bartek33365 » piątek, 17 sierpnia 2012, 06:25
Dzięki tutaj nie było trudno jeden kolor i już. Dzisiaj zaczynają się schody bo trzeba sporo powierzchni zabezpieczyć. W ruch pójdą szablony, taśma maskująca i blue tack.
Pozdrawiam Bartek Stawski Warsztat: Wszystko po trochu Zapraszam na My Models
Model to nie obraz i cieniowanie wg mnie dziwnie wygląda więc jak dla mnie plus, że preshadingu nie ma. Z washem też bym ostrożnie podchodził do sprawy. To 1/72 i czarne kaniony dziwnie wyglądają. Jak wash to taki jaki robi kolega RH z sąsiedniego forum - ledwo ledwo i gustownie. A nie tapetą po cały ry... tego, samolocie
przez bartek33365 » piątek, 17 sierpnia 2012, 12:20
Preshadingu nie robiłem a i tak byłby zakryty dalszymi kolorami. Wash oczywiście będzie na koniec. Mam jeszcze pytanie czy całość ma być błyszcząca czy matowa.
greatgonzo napisał(a):I błyszczące też są. Także na powierzchniach płóciennych występuje połysk.
No jasne. Przecież farba nie idzie na "surowe" płótno. Trzeba je najpierw naprężyć i zaimpregnować kilkoma warstwami cellonu, który daje w efekcie gładką powierzchnię.
przez bartek33365 » niedziela, 19 sierpnia 2012, 14:48
UP Kolejne prace przy Antku. Maskowanie i nałożenie drugiego koloru 079 Golden Olive Vallejo. Jutro znowu maskowanie i kolor. Wiem że jest parę miejsc do poprawy ale to w swoim czasie. CDN.